مشاوره حقوقی رایگان - سهم الارث

با سلام و احترام.سال 74 پدر من فوت کردند و همان سال ارثیه خواهرانم را دادند و حق من و برادرم که محجور (50ساله ) است و یک برادر سرباز بود را ندادند. سال 84 از بنده هنگام بردن جهیزیه ام داخل کوچه به زور امضاء گرفتند و گفتند باید امضا کنی که به ارث پدری رسیدی چون دو روز بعد بلیط برای سوریه داشتم و مجبور شدم امضا کنم و برادرم که سرباز بوده مدت 24 سال وکالت برادر محجورم را داشته و الان دارد خانه را میفروشد. خانه 200 متر بوده و بدون اجازه دادگاه 70 متر از آن را به برادر بزرگم به جای ارث پدر و مادری با قولنامه عادی دادند.
من از آبان 99 با نظر دادگاه قیم شدم و حق برادرم را که خودش اعتراف کرده را به دادگاه میدهد. مشخص شد از 120 متر 40 متر برای محجور، برای امضای خودم میگویم باطل هست و قاضی میگوید چون امضا کردی حرفت نمیرسد. در صورتی که من شاهد دارم و در ضمن مادر از جای دیگر 50 متر زمین از با کاغذ عادی خریدم ولی دادگاه میگوید مادرت میتواند 50 متر رو از تو پس بگیرد. چون دو تا شاهد بردند دادگاه که این 50 متر رو به جای ارث پدر و مادری، مادرم به من دادند. دادگاه میگوید بیایید آشتی کنید و همه چیز تمام شود. در صورتی که همین منزل من متصل است به زمینی که 115 متر به نام برادر محجورم شده سال 86 در ثبت اسناد که سه دانگ به نام محجور و سه دانگ به نام برادرم که قبلا قیم بوده الان برادر میگوید خانه من و خواهرم مال محجور است و زیر بار نمیرود که 115 متر جدا هست و خانه من و خواهرم را معرفی می کند. دادگاه که این ها زمین محجور بوده که مادرم به خواهرانم بخشیده است و واقعا موندم الان چی کار کنم. قیم گرفتم سهم محجور رو اعتراف کرد در دو جلسه پیش جلوی قاضی گفت سهم خواهرم رو هم میدهم ولی الان میگوید حقی نداری. قاضی راحت گفت ببخش و پول دادخواست نده و من هم گفتم دادخواست میدهم.
امروز با برادر دیگرم گفتند بیایید صلح کنید از حقتون بگذرید. چون مدارک دست برادرم که قیم بوده کامل هست و گر نه باید همه چیز برگردد به زمان اول چون سهم محجور، دوباره 200 تقسیم بشود بین 5 نفر و برادر بزرگم راضی نمیشود و میگوید تو هم بگذر. آخر کلام این که قیم قبلی سعی دارد قیومی من رو باطل کند و خودش دوباره قیم بشود و چون محجور از پدرم حقوق به او میرسد. آیا قیم بودن حکم حضانت و سرپرستی رو دارد نظافت و رسیدگی و ... با تشکر از زحمات شما

پاسخ ها :

معصومه صبری

سرکار خانم معصومه صبری :

سلام
قیم در لغت به معنی سرپرستی حامی و نگهبان
وظیفه قیم بستگی به این دارد که برای چی انتخاب شده برای اداره اموال ویا برای تربیت که هر کدام قانون خودش را دارد