مشاوره حقوقی رایگان - هبه نامه و سهم الارث مادری

با سلام خدمت شما بزرگواران.
پدربزرگ مادری بنده در زمین حیات خود به دلیل کم اطلاعی مادرم نسبت به بقیه خواهران و برادران با رضایت خویش یک قطعه زمین که 250 متری که در همان نقطه بیش از 7000 متر را داشته که کمتر از 1500 متر آن سهم الارث پدری اش بوده بقیه خریده از برادرش به مادرم هبه کرده است و این هبه نامه برای سال 80 و به صورت دستی و معمولی است اما با اثر انگشت پدربزرگ و 4 شهود عاقل و خوشنام محله نوشته شده است بدون اطلاع و وجود مادرم در زمان تنظیم. پدربزرگ 13 سال پیش فوت شده و یکی از شهود هم با کهولت سن مواجه است و وجود دارد.
4 ضلع زمین هم که حدودات است مشخص کرده و گفته که هیچ ربطی به ارث و چیزهایی که برده یا بعدا باید ببرد ندارد و هیچ کدام از فرزندان حق دخالت و اعتراض به ایشان را ندارند اما مادر بنده هیچ اقدامی جهت تنظیم سند قانونی نکرده است. حالا چند وقتی است یکی از دایی های من زمین هبه شده به مادرم را به یکی از خاله های بنده فروخته است. هرچند همه فرزندان در همان نقطه و جای دیگر 3 برابر حق ارث برده اند و دیگر زمینی جهت جابجایی این ماجرا و حل کردن نمانده است. آیا با توجه به توضیحات طولانی بنده ما مالک هستیم و اگر وکیل به دنبال مراحل برود چند درصد احتمال برگرداندن را دارد؟ ممنون میشوم اگر راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
مادر شما. ، مالک قانونی زمین محسوب می شوند ولی باید ...
اقدام دایی ، جرم فروش مال غیر است و مجازات حبس دارد. و ...
ولی شما باید بلافاصله و خیلی زود ابتدا در دادگاه دادخواست بدهید و ..
هبه شرایط خاص قانونی دارد ، باید با مطالعه هبه نامه ، مشخص بشود که هبه به صورت قانونی واقع شده است یا نه
تماس بگیرید