مشاوره حقوقی رایگان - توقیف غیرقانونی

با عرض سلام و احترام. ممنون میشم سوال منو پاسخ بدین. فردی که موتورسیکلتش به سرقت رفته و پس از دو روز با تماس تلفنی با پلیس 110 و متعاقبا پس از حضور مامورین در محل اعلام می کند سارق موتورسیکلتش را شناسایی کرده که سارق بدون موتورسیکلت و بصورت پیاده درحال عبور از محل اعلامی میباشد که با اسرار فرد مال باخته مذکور فرد سارق احتمالی توسط مامورین دستگیر و طی هماهنگی با یگان مربوطه به مقر انتظامی که پرونده سرقت موتورسیکلت را ثبت نموده اند انتقال که پس از ساعاتی بابررسی بعمل آمده با تطبیق تصاویر بدست آمده از دوربین مداربسته از سارق با فرد دستگیر شده را با هماهنگی با مقام قضایی آزاد که ایشان پس از آزادی از مامورین بعلت توقیف غیرقانونی شکایت مینماید. سوال بنده این است آیا مامورین مرتکب توقیف غیرقانونی شده اند؟؟؟ و باتوجه به اینکه سارق فرضی از همکاری درخصوص ارائه مدارک هویتی و شناسایی خودداری نموده و با توجه به شرایط زمانی 6 غروب و سایر موانع امکان هماهنگی قبلی با مقام قضایی جهت انتقال وی به مقر انتظامی میسر نبوده آیا با شکایت فرد مذکور مامورین محکوم خواهند شد؟؟؟ و به چه مجازاتی؟؟؟ باتشکر

پاسخ ها :

یوسف سمیعی

یوسف سمیعی :

استان :

با سلام دوست گرامی اقدام مامور بدون داشتن دستور مقام قضایی مبنی بر جلب و چون ارتکاب جرم به صورت مشهود نبوده است لذا از مصادیق بازداشت غیرقانونی به شمار می رود و شاکی نیز مرتکب افتراء شده است. با وجود حضور قاضی کشیک، ادعای عدم دسترسی به مقام قضایی دفاع محسوب نمی گردد.