مشاوره حقوقی رایگان - حقوق مستمری ساکنان خارج از کشور

با سلام و احترام خدمت وکلای گرامی که وقتشان را به رایگان در اختیار ما قرار میدهند سوالم این بود که من 10 سال است که طلاق گرفتم و پدرم که از بازنشستگان نیروهای مسلح بودند یکسال و نیم است که فوت کرده و من بعد از طلاق حدود 9 است که خارج از ایران زندگی میکنم و بعلت بیماری کار هم نمیکنم .
دو سوال داشتم
اول اینکه میخواستم ببینم با توجه به اینکه مادرم با توجه به تمکن مالی اما بخاطر نصف شدن حقوق پدرم ، فوت پدرم را از من پنهان کرده بود ایا میتوانم از بیمه درخواست کنم که از تاریخ فوت پدرم سهم مرا پرداخت کند؟
دوم اینکه درخواست برقراری بیمه و مستمری پدرم را کردم ولی بیمه میگوید بین 3 تا 8 ماه طول میکشد یعنی هم یکسال و نیم مادرم همه ی حقوق را گرفته و هم اکنون بیمه هم به زمان طولانی برای برقراری مستمری نیاز دارد !
آیا میتوانم از اداره ی بیمه بخاطر این زمان طولانی به دیوان عدالت اداری شکایت کنم ؟ و درخواست کنم پول این 3 تا 8 ماه را هم به من پرداخت کند ؟
آیا میتوانم از بیمه بخواهم که پولی که مادرم گرفته و سهم من بوده به من برگردانده شود؟

پاسخ ها :

الهه دشتی

سرکار خانم الهه دشتی:

سلام بیمه موظف به پرداخت سهم شما از مستمری پدرتان که مادرتان گرفته نیست.بیمه حقوق کامل را بر اساس مدارک پرداخت میکرده و امری خلاف قانون صورت نگرفته.برای طی شدن‌روال اداری هم فکر نمیکنم با شکایت به دیوان کاری پیش ببرید.اما شاید بنابه شرایطی بتوانید از مادرتان شکایت کنید