مشاوره حقوقی رایگان - ادعای مالکیت زمین با قولنامه دستی

با سلام خدمت وکلای محترم.
بنده چند سال پیش یک زمین کشاورزی خریداری کردم. بعد از یک سال کسی که خود را رئیس دادگستری یکی از شهرستان معرفی میکرد. آمد و گفت که من این جا سال پنجاه و چهار که دانشجو بودم حدود 2800 متر زمین خریدم و این زمین شما مال من است ولی متراژ و حدود اربعه اصل به زمین من نمیخورد. بعد از چند روز که مشخص شد اشتباه میکند و مرتب میگفت که برای او محرز شده که زمین کناری مال من است.
حالا خانومی که خود از بستگان این آدم است و آمده وکیل گرفته و از من شکایت کرده امروز که من به همراه مامور کلانتری و وکیل و شاکی سر زمین رفتیم. قسمتی از زمین را من میگفت که مال من است ولی من گفتم اگه این طور که شما میگویید این زمین حدود نصف زمین شما هست که قولنامه دارید و چون دو طرف زمین مال کسی است که سند مالکیت دارد و خودشان هم میدانند که ملک آن ها توسط این آدم تصاحب شده ولی باز هم میخواهند زمین من را بگیرند. چون کسی که من از ایشان زمین خریدم قبلی زمینی که فروخته مورد دار بوده و به خیال خودشان این مسیر برایشان کوتاه است و سریع اون جا میتوانند از قاضی رای بگیرند رو این حساب من را شکایت کردند.
ولی قولنامه این خانم را که من در کلانتری خودم اولا دستی بود و بدون هیچ گونه شاهد فقط امضا خریدار و فروشنده بود. دوما حدود اربعه زمین مشخص نبود و سوما قولنامه بدون تاریخ و چیز مبهمی بود و هیچ آدرس و نشانی که به منطقه زمین اشاره بکند نداشت و در یک کاغذ آچار که پشت کاغذ هم از فرم های دادگستری بود نوشته شده بود و بیشتر به یک وصیت نامه شبیه بود. من نمیدانم قاضی دادگستری با چه استنادی این شکایت را قابل پیگیری دانسته و امروز ما تقاضای کارشناس کردیم.
آیا من میتوانم ابتدا به اصل این قولنامه ایراد بگیرم و از قاضی پرونده بخواهم ابتدا به صوری بودن و اصالت این قولنامه رسیدگی کند؟
ولی با توجه به این که این آقا که زمین را به فامیل خودشون فروخته و بنا به ادعای خودش رئیس دادگستری در یک شهرستان است و قولنامه مبهمی که در پشت یک برگه اوراق قضایی نوشته شده، نشان از اعمال نفوذ ایشان در پرونده نیست؟

پاسخ ها :

ندا احمدی

سرکار خانم ندا احمدی :

اولا سوء استفاده از عنوان و مقام جرم و قابل شکایت است . ثانیا حتی اگر قاضی درآن پرونده به دفاعیات شما درخصوص بررسی اصالت سند توجه نکنند شما حق طرح شکایت مستقل تحت عنوان جعل و استفاده از سند مجعول و ... را دارید