مشاوره حقوقی رایگان - دریافت اجازه خروج از کشور فرزند

با درود. پسر من 14 سال تمام است. پدر ایشون 8سال هست که نفقه پرداخت نکرده و دیداری نداشته. اکنون من برای دریافت اجازه خروج و پاسپورت نیاز به حکم قاضی دارم . آیا راه حلی برای کمک به من دارید ؟ آیا مانند دختر سن خاصی برای انتخاب والد هست؟با سپاس از شما

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام " فرزند پسر شما تا پانزده سال تمام قمری حضانتش بعهده پدرش است و پس از آن انتخاب با خودش است که بخواهد با مادرش زندگی کند یا پدرش یا هر شخص دیگری . توضیح اینکه وفق ماده 42 قانون حمایت خانواده مصوب 1391/12/09 ، صغیر و مجنون را نمی توان بدون رضایت ولی ، قیم ، مادر یا شخصی که حضانت و نگهداری آنان به او واگذار شده است از محل اقامت مقرر بین طرفین یا محل اقامت قبل از وقوع طلاق به محل دیگر یا خارج از کشور فرستاد مگر اینکه دادگاه آن را به مصلحت صغیر و مجنون بداند و با در نظر گرفتن حق ملاقات اشخاص ذیحق این امر را اجازه دهد . دادگاه در صورت موافقت با خارج کردن صغیر و مجنون از کشور ، بنا بر درخواست ذینفع ، برای تضمین بازگرداندن صغیر و مجنون تامین مناسبی اخذ می کند .

یک وکیل

سلام. پسر تا 15 سالگی تحت حضانت پدر یا مادر خود بر اساس توافق یا حکم دادگاه قرار میگیره و بعد از آن انتخاب با خود اوست که نزد کدام یک از والدین زندگی نماید. مطابق قوانین ، اخذ شناسنامه یا گذرنامه برای اشخاص کمتر از 18 سال با ولی یا قیم آنان (پدر و جدپدری) است و حکم حضانت تأثیری در قضیه ندارد. یعنی مادر با حکم حضانت نمی توان این امور را مطالبه نماید.

یک وکیل

سلام
چون ولايت با ولي هست أساسا اين موضوع اندكي سخت بوده و حتما از مشورت وكيل و چگونگي نگارش ان اقدام كنيد

طاهره تكري

سرکار خانم طاهره تكري:

سلام.تا 15سالگی نمیتونید کاری انجام بدید و عدم پرداخت نفقه پدر را از حضانت خارج نمیکند.اگر رای نفقه دارید آن را اجرا گذاشته و در غیر این حتی نفقه معوقه فرزند قابل اقامه دعوا نمیباشد.

علیرضا اکبری

علیرضا اکبری :

می توانید علیه پدر دادخواست الزام به اجازه خروج فرزند از کشور در محاکم خانواده مطرح نمائیدو دادگاه نیز موضوع را از باب قاعده فقهی الحاکم ولی للممتنع بررسی می کند و در صورت لزوم این اجازه را صادر خواهد کرد. موارد لزوم شامل مسائلی چون معالجه و درمان در خارج از کشور و یا امتحانات و المپیادها و ... است و کاملاً به تشخیص قاضی رسیدگی کننده است. بدیهی است در صورت موافقت دادگاه می بایست تامین و وثیقه مالی مناسبی نیز جهت مراجعت فرزند به کشور بسپارید. در این موضوع سوابق وکالتی دارم که در صورت تمایل می توانید حضوراً به دفترم مراجعه فرمائید