مشاوره حقوقی رایگان - ادعای خیانت در امانت چک

با سلام
بنده یک قرارداد با شرکتی در خصوص ساخت یک دستگاه بسته بودم و یک چک بابت انجام تعهدات و حسن انجام کار گرفته بودم که در قرارداد قید شده بود که چک در تاریخ پایان قرارداد در صورت عدم تحویل دستگاه وصول گردد و در قرارداد نیز حق فسخ یکطرفه با بنده بوده و طرف مقابل حق هیچگونه اعتراضی را ندارد. با توجه به اینکه مدت زمان قرارداد پایان یافته بود اینجانب چک را برگشت زدم ولی بصورت شفاهی 3ماه به شرکت وقت دادم که دستگاه را تحویل دهد که متاسفانه باز هم دستگاه را تحویل نداد. اینجانب یک اظهارنامه در خصوص الزام به تعهد برای شرکت ازسال کردم که جوابی نداد. بنابراین بنده برای چک اجراییه گرفتم که طرف مقابل در خصوص ابطال اجراییه بیان کرد که چک امانی بوده است که قاضی پرونده بدون حضور دو طرف حکم داده و به دلایل واهی درخواست را رد کرده. حال اینجانب در خصوص اجراییه حکم توقیف اموال گرفته ام. طرف مقابل مجددا در دادسرا اقدام به شکواییه خیانت در امانت بر علیه من کرده است.
1- با توجه به مطالب بالا ایا ایشان می تواند ادعای خیانت در امانت بکند. و اینکه مراحل طی پرونده شکواییه چگونه است
2- ایا اینجانب در خصوص توقیف اموال و حکم جلب صبر کنم که شکواییه به سر انجام برسد یا به اجراییه عمل کنم
3- ایا اینجانب می توانم علاوه بر پاس کردن چک در خصوص عدم انجام تعهدات ایشان را ملزم به تحویل دستگاه نیز بنمایم.
با تشکر از پاسخگویی

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اولا شواهدی دال بر امانت بودن چک وحود ندارد بلکه بابت ضمانت بوده وماهیت امانت با ضمانت متفاوت است
ثانیا شما میتوانید به عملیات اجرایی خود ادامه دهید وارتباطی به شکایت کیفری شخص ندارد
ثالثا اگر در قرارداد صول چک را بدل از انجام تعهد تلقی نموده باشید نمیتوانید الزام به انجام تعهد را هم بخواهید