مشاوره حقوقی رایگان - خلع ید و اجرت المثل ایام تصرف

با سلام
در صورت خلع ید ملک مشاعی از طرف یکی از وراث ایا خواهان بعد از اجرای حکم ضامن عدم استفاده از منافع ملک توسط سایر ورثه مالکین ملک را دارا میباشد. زمانی که خلع ید اجرا شود ملک در اختیار هیچ کدام از طرفین دعوای خلع ید گذاشته نمیشود در اینصورت خواهان خوانده را که مالک بیشتر از 3 دانگ ملک میباشد را از استفاده ملک خودش محروم میکند و حتی بقیه ورثه که انها هم در ملک سهیم میباشند از منافع ملک محروم میشوند. ایا در اینصورت تکلیف خوانده که مالک 3 دانگ بیشتر میباشد و همچنین بقیه ورثه که از استفاده منافع محروم مانده اند چه میشود ایا میشود دادخواستی مبنی بر این موضوع که از منافع محروم مانده اند بر علیه خواهان دادخواست خلع ید کرده است را طرح کنند. کلا بچه صورت میشود نسبت به این محروم ماندن که از طرف یکی از ورثه دادخواست خلع ید مطرح شد شکایت نمود .
2 - همین شخص که دادخواست خلع ید و اجرت المثل اموال را داده است یک سال و نیم پیش دادخواست اجرت المثل ایام تصرف مطرح نمود و مبلغی هم به عنوان اجاره بها یا اجرت المثل ایام تصرف مشخص شد و پرونده مختومه شد و الان تقریبا یک سال و نیم بعد از دادخواست قبلی این دادخواست خلع ید و اجرت المثل اموال را داده است ایا به همین دلیل که اجرت المثل خودرا دریافت نموده باز هم میتواند خلع ید را بگیرد در ضمن خواهان به بنده بدهکار است میتوانم این بدهی را بابت اجاره بها محاسبه کنم و در ملک بمانم ؟ با تشکر

پاسخ ها :

پرستو  رادمنش

سرکار خانم پرستو رادمنش :

تصرف مالکان مشاع در ملک مشاع صرفا با اذن و اجازه‌ سایر مالکان میسر است و در صورت عدم اجازه حق خلع ید از ملک را دارند .مطالبه اجرت المثل ایام تصرف منافاتی با طرح دعوای خلع ید ندارد .
مطالبات دیگر شما درصورت وجود رای قطعی دادگاه و یا اجرائیه ثبتی قابل تهاتر است در غیر اینصورت ارتباطی با یکدیگر ندارد.
درصورت عدم تراضی بر استفاده می‌شود دادخواست فروش مال را داد