مشاوره حقوقی رایگان - شکایت ذی نفع در جعل چک

سلام

من (الف) از فردی (ب) چکی را گرفتم که صادرکننده چک، فرد دیگری (ج) بوده.

چک پاس نشد به علت عدم موجودی. ولی بعد فهمیدم که امضای چک جعلی است. شکایت کرد، بازپرسی به استناد نظر کارشناس چک را جعلی اعلام و رای بدوی هم مبنی بر جعل چک صادر شد و متهم (ب) به جرم جعل و استفاده از سند مجعول محکوم شد. [طبق نظر کارشناس متن چک را متهم (ب) نوشته. متهم ادعا کرده چک را بابت یک قرارداد گرفته ولی طبق نظر کارشناس، قرارداد فاقد اصالت تشخیص داده شد]

در تجدید نظر گفته صادرکننده چک (ج) باید شکایت میکرده. قاضی پرونده را برگرداند به شعبه بدوی برای تکمیل تحقیقات (شناسایی صادرکننده و بازجویی از اون).

صادر کننده زن معتادی است که فاقد محل مشخصی است. بنابراین پرونده به صورت عدم شناسایی صادر کننده برگشت دادگاه تجدیدنظر.

حالا قاضی تجدید نظر میگه چون صادرکننده (ج) ادعایی در خصوص جعلی بودن چک نداره پس نمیتوان ارائه دهنده چک (ب) را محکوم کرد. چون ممکنه فرد (ب) هم از جعلی بودن اطلاع نداشته [علیرغم متن نوشته شده چک توسط متهم و قرارداد فاقد اصالت اون].

1) با این نظر قاضی که متهم هم از جعلی بودن اطلاع نداشته، آیا ممکنه تجدیدنظر رای بر برائت بدهد؟

2) جعلی بودن چک در متن حکم باید منعکس بشه یا نه؟ چک تعیین تکلیف میشه؟

3) اگه متهم تبرئه بشه، تکلیف شوهر من چیه؟ آیا هیچ راهی برای رسیدن به حق وجود نداره؟

ممنونم.

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

جعل جرم مطلق است یعنی صرف جعل جرم است حتی اگر از سند مجعول استفاده نشده باشد. و شوهرتان میتواند برای طلب خود دادخواست دهد . جهت کسب اطلاعات بیشتر در ساعات پاسخگویی تماس بگیرید 09113963026

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
در صورت عدم سوء نیت و جهل به جعل امکان برائت وجود دارد
همسر شما می تواند به طرفیت شخص موصوف دادخواست دهد

مراد حسن پور

جناب آقای مراد حسن پور:

مشاوره حضوری پیشنهاد میشه