مشاوره حقوقی رایگان - دريافت ارثيه

با توجه به اينكه پدربزرگ و مادربزرگ مادري ام مدتها قبل فوت نموده اند منتهي دايي اينجانب بدون در نظر گرفتن تمامي وراث و بدون انجام تشريفات قانوني اعلام مي كند يك قطعه مشخص شده از قطعه اصلي را تحويل بگيريم. سئوالي كه مطرح مي شود اينك آيا بعدا وراث ديگر مي توانند به اين موضوع اعتراض بكنند يا خير . توضيح اينكه مي خواهيم در آن قطعه باغ خانه بسازيم.

پاسخ ها :

طاهره تكري

سرکار خانم طاهره تكري:

سلام.کارهای مربوط به انحصار ورثه را انجام داده اید.و اگر هنوز ارثیه تقسیم نشده.شما نمیتوانید این کار را انجام دهید و بعد از ساخت منزل,وراث میتوانند قلع و قمع بنا را بخواهند و اجرت المثل ایام تصرف را بخواهند و وراث به عنوان تصرف عدوانی شکایت نمایند.

یک وکیل

سلام چنانچه گواهی انحصار وراثت صادر شده شما می توانی با توافق یکدیگر و ارایه گواهی حصر وراثت و مالیات بر ارث بصورت توافقی اموال را تقسیم نمایید اما چنانچه راضی به تقسیم به صورت توافقی نمیشوید تقاضای تقسیم ترکه از دادگاه نمایید. ساخت خانه در باغ الان به مصلحت شما نیست چون امکان خلع ید شما و تقاضای اجرت المثل ایام تصرف از ناحیه سایر ورثه وجود دارد.

یک وکیل

با سلام بله امکان اعتراض دارند بهتر است ابتدا تقسیم ترکه با رضایت کلیه ورثه صورت گرفته و سپس تقسیم نامه در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شود بعد از آن اقدام به ساخت و ساز نمایید.

یک وکیل

سلام " پس از اخذ گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف آخرین اقامتگاه متوفی و در صورت عدم وجود اختلاف بین وراث ، می توانید بر اساس سهم الارث وراث مندرج در گواهی حصر وراثت ، اموال متوفی ( ترکه ) را پس از کسر دیون متوفی به بستانکاران تقسیم نمائید و در صورت وجود اختلاف بین وراث ، دادخواست تقسیم و فروش ترکه به دادگاه آخرین اقامتگاه متوفی تسلیم نمائید تا رسیدگی و اتخاذ تصمیم شود . چونکه سهام وراث از ترکه متوفی مشاع است پس نمی توانید بدون رضایت سایر شرکاء تقسیم ارث نمائید مگر با رضایت همه وراث و در صورت اختلاف با حکم قطعی تقسیم و فروش ترکه دادگاه صالح .

حامد رضوی

جناب آقای حامد رضوی:

با سلام و احترام
با توجه به اینکه هم اکنون کلیه وراث در ارثیه بصورت مشاع شریک میباشند امکان تقسیم بدون رضایت سایر وراث وجود ندارد و تقسیم بهتر است بدوا با رضایت کیه وراث انجام پذیرد در غیر اینصورت در صورت تصرف شما و ساخت و ساز ان سایر وراث میتوانند از این موضوع جلوگیری و قلع و قمع بنای احداثی را هم خواستار شوند

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.تقسیم ارث قبل از سیر فرایند قانونی به هر نحوی از انحاء فقط منوط به رضایت کتی(ارجح محضری)تمام وراث است ولاغیر.یاالله