مشاوره حقوقی رایگان - مالکیت چشمه زمین شخصی

سلام اساتید
ببخشید یە استخر شریکی داریم تمام چشمە هاش از زمین ما تامین میشە ، این یکی چشمە هم کە باز در زمین ماست پدرم چند سال پیش دادە استفادە شریکی می کردیم اما الان ما میگیم نمیدیم و خودمان نیاز داریم بە آبش، اونا رفتند شکایت کردند کە این یکی هم چون چند سال آبش شریکی استفادە کردیم متعلق بە استخر شریکیە کە دادگاە بار اول بە نفع ما رای داد اونا تجدید نظر خواهی کردند. در تجدید نظر این رای صادر شدە که طبق ماده یک قانون یک توزیع عادلانه آب چشمه و انهار ولو اینکه در ملک شخصی افراد باشه متعلق به دولت و عموم است ما محکوم شدیم به جریمه و برگردوندن وضع به قبل، آیا رای درست داده شده یا چشمه در زمین شخصی مشمول قانون توزیع عادلانه آب نمی‌باشد و حق با ماست؟

پاسخ ها :

مهدی آب پیکر

مهدی آب پیکر :

استان :

بله رای درست هستش
و طبق ماده 1

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
مطابق ماده ماده 96- قانونومدنی
چشمه واقع در زمين كسي محكوم به مالكيت صاحب زمين است مگر اينكه ديگري نسبت به آن چشمه عيناً يا انتفاعاً حقي داشته باشد واز طرف دیگر. طبق قانون توزيع عادلانه آب مصوب 1361
ماده 1- بر اساس اصل 45 قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، آبهاي درياها و آبهاي جاري در رودها، و انهار طبيعي و دره ها و هر مسير طبيعي ديگر اعم از سطحي و زيرزميني، سيلابها و فاضلابها و زه آبها و درياچه ها و مردابها و بركه هاي طبيعي و چشمه سارها و آبهاي معدني و منابع آبهاي زيرزميني از مشتركات بوده و در اختيار حكومت اسلامي است و طبق مصالح عامه از آنها بهره برداري مي شود مسئوليت حفظ و اجاره و نظارت بر بهره برداري از آنها به دولت محول مي شود. وظاهرادادکاه تجدیدنظر به استناد قانون خاص که همان قانون توزیع عادلانه اب است دعوی شما را رد کرده است
توصیه میشود در اجرای ماده477 قانون آیین دادرسی در امور کیفری اعاده دادرسی ویژه نمایید تا مجددا بررسی گردد

چنگیز آقائی

جناب آقای چنگیز آقائی :

سلام ماده یک قانون توزیع عادلانه آب منافاتی با این ندارد که مالک زمین را مالک چشمه بدانیم و ماده ذکر شده هیچ صراحتی در این خصوص ندارد که چشمه جاری در ملک شخص متعلق به دولت است ولی در مقابل ماده 96 قانون مدنی به صراحت اعلام کرده چشمه ای که در ملک کسی واقع شده باشد متعلق به مالک زمین است. ماده 96 قانون مدنی یک قاعده کلی است و ماده یک قانون توزیع عادلانه آب چون صراحتی در خصوص چشمه واقع شده در زمین شخصی ندارد پس نمیتواند ناسخ ماده 97 قانون مدنی باشد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
باید با مطالعه پرونده و رای دادگاه پاسخ شما داده بشود