مشاوره حقوقی رایگان - حکم جلب

با سلام
دو سوال داشتم
سوال اول: فرض کنین من از دوستم پول قرض گرفتم که بدم به یه دوست دیگه ام. اونی که پولو بهش قرض دادم نتونسته سر موقع پولو به من برگردونه. آیا دوستی که من ازش پول قرض گرفتم از من باید شکایت کنه یا از اونی که من بهش پولو دادم؟!؟ چقد طول میکشه تا حکم جلب بتونه بگیره؟!
سوال دوم: فردی که توی بیمارستان خصوصی عمل کرده و چند روزی رو هم بستری بوده حالا نتونسته پول بیمارستان رو بده. آیا بیمارستان میتونه از اون فرد شکایت کنه و اونو به زندان بفرسته؟! اگه میتونه پروسه اش چقدر طول می کشه؟!؟
با تشکر از شما

پاسخ ها :

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

با سلام درصورت صدور حکم محکومیت و عدم توانایی درپرداخت محکوم به وپیدا نکردن مال از شما با اعمال ماده 3 قانون محکومیت های حکم جلب شما صادر میشود و شما هم میتوانید دادخواست اعسار وتقسیط قبل از جلب بدهید