مشاوره حقوقی رایگان - شکایت

سلام ببخشید افراد زیر 18 سال حق شکایت دارند؟

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام با توجه به سن و نوع دعوا متفاوت است. بله

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
بسته به سن و موضوع مالی و غیر مالی بودن امکان پذیر است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام و درود خدمت شما
سوال جواب توسط بنده و همکاران محترم پاسخ داده شده است، درصورتیکه که نیاز به مشاوره بیشتر دارید می توانید با بنده تماس بگیرید.

زهرا  ولدخاني

زهرا ولدخاني :

استان :

با سلام
هر گاه شخصی قصد شکایت کردن از فرد دیگری را داشته، باید دارای اهلیت باشد. شاید بسیاری از افراد با معنا و مفهوم داشتن اهلیت آشنایی نداشته باشند. در اینجا منظور از اهلیت داشتن، داشتن سن قانونی می باشد. منظور از سن قانونی همان سن شرعی دختران و پسران می باشد. بدین ترتیب برای دختران 9 سال کامل و برای پسران 15 سال کامل الزامی است. البته با توجه به عرف جامعه در اغلب موارد برای پسران سن قانونی را 18 سال تمام در نظر می گیرند. بدین ترتیب پسران قبل از 18 سال و دختران قبل از 9 سال نمی توانند در مراجع قضایی از شخصی شکایت بکنند. ولی یا قیم افرادی که به سن قانونی نرسیده اند این امکان را دارند که از طرف آنها در مراجعه قضایی به اقامه دعاوی کیفری بپردازند. بدین ترتیب اهلیت نداشتن به منزله عدم توانایی شکایت کردن نمی باشد. بلکه افرادی که اهلیت ندارند، نیاز است تا از یک بزرگتر که ولی و یا قیم وی بوده، کمک بگیرند. بدین ترتیب می توانند تصمیمات بهتری در مورد پرونده بگیرند و این کار به موفقیت آنها در پرونده کیفری کمک می کند.
موفق باشید

مرتضي  اسماعيلي فرد

مرتضي اسماعيلي فرد :

بله از طریق ولی خود که پدر می باشد اگر ولی نباشد از طریق مادر واگر مادر نباشد از طریق پدر بزرگ خود

حسن زاهدپاشا

جناب آقای حسن زاهدپاشا :

سلام بله می‌توانند شکایت بکنند. فقط تصرفات در امور مالی نیاز به 18 سال یا حکم رشد از دادگاه دارد.

سيد محمد سجادي

جناب آقای سيد محمد سجادي:

مشروط به اخذ گواهی رشد با مراجعه به واحد سرپرستی دادسرا

مسلم بنیادی

جناب آقای مسلم بنیادی :

سلام مبتونید از طریق اخذ حکم‌رشد اقدامات قانونی خودتون رو آغاز کنید

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام اقامه دعوای شکایت غیر مالی را میتوانند مطرح نمایند ولی اقامه دعوای مالی توسط افراد زیر 18 سال امکان ندارد و باید توسط ولی یا قیم خود اقامه دعوا نمایند