مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ترکه یا تقسیم مال مشاع؟

با سلام
تقریبا 6 یا 7 سال پیش وراث پدربزرگم به صورت توافقی که یکیشون پدر اینجانب می باشد اقدام تقسیم ترکه کردن ولی یکی از وراث در این تقسیم حاضر نشد و بعد از یک سال بدون امضا و دریافت تقسیم نامه خود به سهم های مشخص شده خودش اعم از زمین باغ و باغچه که طبق همون تقسیم نامه مشخص شده بود صاحب شد و حتی در بعضی از سهم های خود تغییراتی انجام داده و هزینه کرده است. در یکی از سهم ها منزل پدربزرگ اینجانب می باشد و طبق تقسیم نامه عرصه آن سهم ارثی پدر و اعیان آن به اندازه 7 سهم از 9 سهم به پدرم واگذار شده و 2 سهم مطلق به عموی اینجانب می باشد که در تقسیم توافقی حضور نداشته و اکنون دو سهم از اعیان را به هیچ وجه واگذار نمی کند !! قابل ذکر است که منزل یاد شده با قدمت تقریبا 30 سال در روستا واقع می باشد و همچنین قسمتی از اعیان و عرصه ساختمان که سهم یکی از عمه ها بوده از ایشان خریداری شده است!
یکبار اقدام به شکایت از جانب ما تحت عنوان تقسیم ترکه صورت گرفت که توسط شعبه ایراد گرفته شد و بعد از ثبت لایحه جهت تغییر عنوان شکایت به تقسیم مال مشاع ، شعبه به این ایراد گرفت که چیزی که نشان دهنده مشاع بودن ساختمان بین ما و خوانده باشه وجود نداره!!!!
ممنون میشم برای مشکل به وجود آمده راهنمایی کنید

پاسخ ها :

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

اگرعموی شما بصورت عملی سهم تقسیم شده و متعلق به خودش را تصرف کرده باشد یعنی بصورت ضمنی تقسیم نامه را قبول کرده است ،بهترین راهکار ارسال اظهارنامه برای ایشان ودرخواست امضا تقسیم نامه است درصورتیکه امضا نکند شما میتوانید درخواست تقسیم ترکه را بعلت عدم رضایت یکی از وراث درقبول تقسیم نامه ازدادگاه بخواهید اینکه چرا دادگاه تقسیم ترکه را نپذیرفته است برای من وکیل مشخص نیست ،درصورتیکه تقسیم نامه صحیح باشد وعموی شما انرا دردادگاه با خواسته تقسیم ترکه پذیرفته باشد ابتدا افراز ملک مشاع درصورت حکم برعدم افراز خواستارفروش مال غیرقابل افراز بشوید البته موضوع تخصصی هست بهتربا وکیل با تجربه و تخصص بصورت حضوری صحبت و مدارک را ارائه بدهید