مشاوره حقوقی رایگان - ضرب و جرح

با سلام شوهرم همیشه مرا مورد ضرب و جرح قرار میداد و هر زمانی که من برای جانم از خودم دفاع میکردم بدنش کبود میشد و غافل از اینکه پنهانی پزشکی قانونی رفته و شکواییه بر علیه من داده و دیه هم میخواد و بار اخر که شروع به زدن من کرد قبلش لخت شد که بدنش کبود بشه و دیه بگیره در ضمن هر بار که شوهرم من را میزنه پسر 19 ساله ام مرا از زیر مشت و لگدش در میاره وبار اخر که مرا زد و دستم کبود شد پزشکی قانونی رفتم و شکواییه هم دادم و پسرم شاهده در ضمن آنقدر کتک زدن ایشون ناگهانی هست که فرصت زنگ زدن به پلیس هم نداشتم حال سوال من از وکلای محترم اینه که با توجه به اینکه من فقط پسرم شاهده که برای دفاع از جانم بدن همسرم کبود شده آیا من به پرداخت دیه محکوم میشم به چه ادله ای برای دفاع مشروع در دادگاه اشاره کنم تا محکوم نشم نمیدونم در دادگاه چطور از خودم دفاع کنم و دقیقا به چه نکاتی اشاره کنم که محکوم نشم؟

پاسخ ها :

میترا جوادپور

سرکار خانم میترا جوادپور :

درود ، شما باید در دفاع از خود همه شرایط دفاع مشروع را در دادگاه ثابت نمایید تا دیه از شما ساقط شود .
شرایط دفاع مشروع : الف- رفتار ارتكابي براي دفع تجاوز يا خطر ضرورت داشته باشد.

ب- دفاع مستند به قراین معقول یا خوف عقلایی باشد.

پ- خطر و تجاوز به‌سبب اقدام آگاهانه يا تجاوز خود فرد و دفاع ديگري صورت نگرفته باشد.

ت- توسل به قواي دولتي بدون فوت وقت عملاً ممكن نباشد يا مداخله آنان در دفع تجاوز و خطر مؤثر واقع نشود.

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام. شما میتوانید به دفاع مشروع استناد نمایید ولی باید به وسیله شهود ادعای خود را اثبات نمایید و شهادت پسرتان پذیرفته
میشود و باید تمام شرایط مقرر در ماده 156 قانون مجازات اسلامی را در دادگاه اثبات نمایید