مشاوره حقوقی رایگان - سئوال در خصوص استفاده زمین

با اهداء سلام و تحیت
سلام علیکم

بااحترام، شهرداری، در زمین بلاصاحبی سوله ای را سالهاست احداث و تحت تصرف دارد و در حال حاضر سوله را بدون عقد اجاره طی صورت جلسه ای تحت اختیار پیمانکار بخش خصوصی به صورت رایگان قرار داده و شهرداری هم می گوید چون سند مالکیت نداریم نمی توانیم این سوله را با عقد اجاره به پیمانکار واگذار کنیم چون غیرقانونی است. حال سئوالم این است که مگر تصرف دلیل مالکیت تلقی نمی گردد مگر شهرداری اختیار ندارد و نمی تواند سوله را با عقد اجاره به پیمانکار واگذار نماید؟

پاسخ ها :

پرسشگر :

سلام
بااحترام ، یعنی اینکه شهرداری اموال(سوله ) را صلح عمری پیمانکار نماید. واقعا شهرداری اجازه صلح سوله به پیمانکار را دارد اگر فردا روزی صاحبی پیدا شد و مدعی گردید که زمین سوله متعلق به او می باشد . تکلیف چیست.

فاطمه افشارمنش

سرکار خانم فاطمه افشارمنش:

سلام شهرداری حق واگذاری مال غیر را ندارد ، ولی بصورت مشروط میتوانید منافع سوله را به غیر واگذار کند ، اگر شهردار تخلف کرده به بازرسی کل کشور گزارش بدهید

پرسشگر :

باسلام و احترام
ممنون میشم راهنمایی بفرمائید به صورت مشروط یعنی به چه نحوی؟ لطفا راهنمایی فرمائید؟
سپاس گزارم

پرسشگر :

سلام و احترام
لطفا بصورت مشروط می توان منافع را واگذار کرد را توضیح بفرمائید.
ممنون

محمد حسین مصلح

جناب آقای محمد حسین مصلح :

اگر زمین سابقه ثبت در اداره ثبت داشته باشد مطابق قانون ثبت مجهول المالک است و متصرف می تواند مطابق قوانین تقاضای ثبت نماید
اراضی موات هم که خارج از مستثنیات باشند عموما در تملک دولت هستند و لذا مالک آنها مشخص است
با توجه به مختصات utm محل به اداره ثبت برای شناسایی مالک و پلاک ثبتی محل وقوع ملک مراجعه نمایید

سالار شهنازی جنک تپه

جناب آقای سالار شهنازی جنک تپه:

????. ???? ??? ?? ?????? ???? ??????? ?? ?????? ???? ??????? ?? ???? ??????. ??? ?? ???? ???? ?????? ??? ???? 90 ??? ??? ??? ?? ??? ?????? ?? ????? ???? ?????...?? ??? ???? ??? ???? ?? ??? ???? ? ?? ????? ???? ?????. ???? ?? ??? ??????? ?? ??? ????? ?? ???? ?????? ?? ????? ????? ??? ??? ?? ???. ??? ????? ?? ??? ???? ?? ???? ???? ?? ?? ?????? ??? ???? ?? ?? ????? ??? ??????.

پرسشگر :

باسلام و احترام
آیا شهرداری حق واگذاری مال غیر را ندارد(در زمینی که متعلق به منابع طبیعی است سوله ای را ساخته و آن سوله را بدون هیچ شرط و شروطی به پیمانکاری داده است در واقع منافع سوله را رایگان واگذار کرده است) یا دارد ، مطابق نظر وکیل محترم مذکور می تواند به صورت مشروط منافع را واگذار نماید ؛ ببخشید مشروط به چه صورتی ؟

پرسشگر :

باسلام و احترام آیا شهرداری حق واگذاری مال غیر را ندارد(در زمینی که متعلق به منابع طبیعی است سوله ای را ساخته و آن سوله را بدون هیچ شرط و شروطی به پیمانکاری داده است در واقع منافع سوله را رایگان واگذار کرده است) یا دارد ، مطابق نظر وکیل محترم مذکور می تواند به صورت مشروط منافع را واگذار نماید ؛ ببخشید مشروط به چه صورتی ؟

مرجان  اويسي

مرجان اويسي :

با سلام
خیر شهرداری قانونا مالک نبوده و تصرف اراضی بلا صاحب تحت اختیار ستاد اجرایی فرمان امام قرار خواهد گرفت لذا تصرف متصرف نیز غیر ماذون و مشمول پرداخت اجرت المثل ایام تصرف و خلع ید از متصرف خواهد گردید

پرسشگر :

باسلام و احترام
پدری وصیت کرده که خانه اش بعد از وصیت به مادر برسد و بعد از مادر به سه پسر . حال سئوال : آیا آن مادر می تواند این خانه را فقط به یک پسر یا دو پسر بدهد(یا وصیت کند یا به صورت بیع)
باتشکر

مرجان  اويسي

مرجان اويسي :

سلام
زمین به تبع اعیانی (بنا و ساختمان ) است مورد اجاره واقع میگردد مکر صاحبان عرصه و اعیان دو نفر باشند حال شسوال شما در خصوص احاره سوله است یا قطعه زمینی مه سوله در ان پاقع شده ؟