مشاوره حقوقی رایگان - درخصوص شغل سخت و زیان آور

من کارگر یکی از ادارات دولتی هستم که ازسال 1370/04/05بعنوان راننده وسایط نقلیه سنگین و باحکم کارگر مشمول قانون کار تا سال1393 بودم که درسال 93مدیر امور اداری دستگاه فوق حکم قانون کار را باطل و حکم دیگری با عنوان کارگر قراردادی عضو قراردادی صادر کردند.
چون درحکم قبلی کار سخت و زیان آور به من تعلق میگرفت برای بررسی وضعیت سابقه جمع آوری بیمه برای بازنشستگی به اداره تامین اجتماعی استان خودم مراجعه نمودم کارشناس اون اداره جواب دادند چون حکم شما عوض شده و ملاک بررسی ما آخرین حکم میباشد لذا کار سخت و زیان آور به شما تعلق نمیگیرد
خواهشمندم راهنمایی ام کنید تا بتونم به حقم برسم باتشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام " مشاغل سخت و زیان آور آئین نامه خاص خودش را دارد که به مشاغلی گفته می شود که در اثر عوامل فیزیکی ، شیمیائی ، مکانیکی و بیولوزیکی محیط کار غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال بیمه شده تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی ( جسمی و روانی ) در وی ایجاد می شود که نتیجه آن بروز بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن می باشد . تعیین سخت و زیان آور بودن مشاغل و نوع آن در هر کارگاه با بررسی سوابق ، انجام بازدید و بررسی شرایط کار حسب مورد توسط کارشناسان بهداشت حرفه ای وزارت بهداشت و بازرسان وزارت کار و با تائید آن توسط کمیته استانی موضوع این آئین نامه انجام می گیرد . با تعریفی که از مصادیق مشاغل سخت و زیان آور ارائه شد به نظرم بعید می آید رانندگی وسیله نقلیه جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب گردد . با این حال مرجع رسیدگی به شکایت در این زمینه هیئت های تشخیص و حل اختلاف محل وقوع کارگاه هستند . اگر به تشخیص مراجع ذیصلاح ، شغل رانندگی وسیله نقلیه جزء مشاغل سخت و زیان آور شناخته شود با در دست داشتن قرارداد کاری که شغل شما را راننده قید نموده و درصورت در اختیار نداشتن قرارداد کار، با گواهی شهود و یا تقاضای بازدید بازرسان کار جهت تحقیقات محلی و رویت پرونده پرسنلی شما در کارگاه ادعای خود را به اثبات برسانید . سابقه پرداخت بیمه شما در شغل جدید ارتباطی به مشاغل سخت و زیان آور پیدا نمی کند و مقررات بیمه ای عمومی خودش را دارد .

محمد خادمي حمید

جناب آقای محمد خادمي حمید:

نیاز به توضیح بیشتر و بفرمایید مربوط به کدام شهرستانه تو تلگرام به همین شماره ارسال کنید

حسن باباییان

جناب آقای حسن باباییان:

با سلام صرف نظر از صحت و سقم عمل مدیر مربوطه چنانچه کار شما قبلا سخت و زیان آور محسوب می شده تغییر بعدی عنوان شغل شما خللی به سابقه قبلی و نوع کار وارد نمی کند. دو سال آخر ملاک تعیین میزان مستمری بازنشستگی است نه نوع آن.

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

پرونده شما نیاز ب بحث بیشتری دارد
مشابه این پرونده قبلا هم داشته ام
جهت مشاوره بیشتر می و تدوین لایحه قوی در این خصوص
می توانید به همکاران دادراه و یا به اینجانب مراجعه نمایید
بین ساعات 18 الی 20
قبل از تماس پیامک ارسال دارید
با تشکر

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.نظر حقیر نیز همان نظر همکارم جناب گنجی است.یاالله

یک وکیل

با نظر جناب آقای گنجی موافقم