مشاوره حقوقی رایگان - ملال جنسیتی

سلام ببخشید میخواستم بدونم میشه بدون گرفتن مجوز در ایران و فقط با مهاجرت ( نه پناهندگی ) عمل تغییر جنسیت رو در آلمان انجام داد؟ و بعدش برای تغییر مدارک به ایران اومد؟ ممنون میشم اگر جواب بدین.

پاسخ ها :

دانیال گشتاسبی

جناب آقای دانیال گشتاسبی :

مسیرهای دریافت مجوز جراحی:
تنها مرجع ذی صلاح جهت صدور مجوز جراحی، دادگاه می باشد که از دو مسیر قابل انجام است:

1-5- مسیر اول
1- مراجعه به روانپزشک معتبر و دارای صلاحیت

2- گذراندن دوران روان درمانی
3- دریافت تاییدیه مبنی بر ترنس بودن از روانپزشک
4- انجام آزمایش های تشخیص سطح هورمون و کاریوتایپ برای اطمینان از اینکه فرد دچار اختلال هورمونی یا کروموزومی نیست
5- مراجعه به دادگاه و ارائه دادخواست تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه
6- ارجاع فرد تراجنسی از دادگاه به پزشکی قانونی برای تاییدیه مدارک پزشکی
7- تایید پزشکی قانونی و ارجاع به قاضی
8- دریافت حکم قاضی مبنی بر جواز تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه

2-5- مسیر دوم
1- مراجعه به دادگاه خانواده و ارائه دادخواست تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه
2- ارجاع فرد ترنس به پزشکی قانونی
3- معرفی به یک روانپزشک معتبر از طرف پزشکی قانونی و گذراندن مراحل روان درمانی
4- انجام آزمایش های تشخیص سطح هورمون و کاریوتایپ برای اطمینان از اینکه فرد دچار اختلال هورمونی یا کروموزومی نیست.
5- تایید از طرف روانپزشک و ارجاع به پزشکی قانونی
6- تایید از طرف پزشکی قانونی و ارجاع به قاضی
7- دریافت حکم قاضی مبنی بر جواز تغییر جنسیت و تغییر نام در شناسنامه