مشاوره حقوقی رایگان - شکایت کارگر از کارفرما

با سلام . من مدت 5 ماه تو یه شرکت خصوصی کار کردم ، کارفرما به من گفت که باید ٢ هفته آزمایشی کار کنی بعدش قرارداد میبندیم ، ولی میگفت که باید قرارداد طولانی مدت باشه مثلا 10 سال ، من به کارم علاقه داشتم و میخواستم کار رو ادامه بدم ولی میترسیدم قرارداد طولانی مدت ببندم برای همین توی این پنج ماه قرارداد نبستم ، ولی به صورت شفاهی با من و با چند نفر دیگه که اومدن تو شرکت حقوق اداره کار رو مطرح کرد ، ماه اول مبلغ یک میلیون و دویست هزار تومن رو واریز کرد و گفتش که چون آزمایشی بوده و از ماه بعد زیاد میشه ، در ضمن من تازه از سربازی اومده بودم و این اولین تجربه ی کاریم بود ، منم گفتم باشه ، ولی کار ما کم کم به سمت اضافه کاری های زیاد پیش رفت جوری که برای پروژه های مختلف به شهرهای اطراف میرفتیم و تا دیر وقت مثلا ١٢ شب نمیومدیم یا اینکه چند روز اونجا میموندیم ، من آخرای کار ازشون خواستم که حساب کتاب من رو مشخص کنن چون تا اون موقع من یک میلیون و خورده ای واسه شرکت خرج کرده بودم و اونا ٢ میلیون تومن دیگه به من داده بودن و خالص دریافتیم توی اون پنج ماه کمتر از ٢ میلیون تومن بود ، درحالی که ما هر روز ٨ سرکار بودیم تا معمولا ٨ و ٩ شب ، و روزایی که از شهر خارج میشدیم نصف شب برمیگشتیم ، روزای جمعه و تعطیلی هام اکثرا سر کار بودیم ، بعد اینکه درخواست روشن کردن حقوق من رو نادیده گرفتن ، من با یه کارخونه به توافق رسیدم و از شرکت اجازه گرفتم و گفتم دیگه نمیام ، اونام گفتن که باشه برای حساب کتاب زنگ میزنیم بهت ، زنگ نزدن تا چن ماه گذشت خودم پیگیر شدم گفتن که تو هر کاری کردی به درد نخور بوده و باید بیایی ضررهایی که زدی و حساب کنی ، تازه به من گفتن که بعضی از وسایلمون نیست باید جوابگو باشی ، در ضمن بیمه هم نشدم ، بهم گفتن که تا کارت پایان خدمتت نیاد نمیشه بیمه قبول نمیکنه ، الان من حق کاری روزانه ماموریت اضافه کاری بیمه همش شده ٢ میلیون تومن توی 5 ماه ، ازشون شکایت کردم هنوز وقت تعیین نکردن واسه جلسه ، من تنها مدرکم ازشون ٢ نفر شاهده که اونجا کار میکردن و یکیشون مطمئنم برام شهادت میده و پیامک ها و واتس آپ و عکس هایی که از کارم گرفتم ، در ضمن کارفرما تو واتساپ ویس فرستاده که تو کار بلد نبودی و هر کاری کردی ضرر بوده و خیلی چیزای دیگه ، ولی نمیدونم چجوری ازشون استفاده کنم و اینکه آیا به درد میخورن یانه ، میتونم حقمو بگیرم ازشون؟ لطفا راهنمایی کنید

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سلام .شما باید با ارایه دلایل محکمه پسند رابطه کارگر وکارفرمایی را احراز نمایید شهادت یکی از ادله است.پیامها را اگر در واتساپ دارید نشان دهید اما اگر پاک شده ودرخواست دهید موافقت بسته به نظر قاضی دارد.در هرحال بار اثبات دعوا بر عهده مدعی است