مشاوره حقوقی رایگان - تخلف شورای و دهیاری روستا

با سلام،بنده در یکی از روستاهای استان گیلان زندگی میکنم اخیراً در این روستا شاهد کارهای خلاف و غیر قانونی هستیم که توسط یک باند متشکل از شورای روستا،دهیاری،بنیاد مسکن میباشد. با توجه به اینکه طبق قانون تغییر کاربری زمینهای کشاورزی اعم از توتستان ، چایکاری، شالیزار و... غیر قانونی می باشد و به شرط و شروط در بعضی از مواقع قابل تغییر کاربری می باشند، در این روستا ما شاهد آن هستیم که یک سری افراد غیر بومی اقدام به ساخت ویلا در زمینهای کشاورزی نموده اند که در این مسیر یقیناً شورای روستا ، دهیار، بنیاد مسکن با اخذ مبالغی اقدام به صدور و اخذ مجوزهای لازم نموده و به تخلفات وجهه قانونی داده اند. به اطلاع می رساند روستائیانی که اباء و اجدادی در این روستا زندگی کرده و به کار کشاورزی مشغول بوده اند و به دلایلی (چون خانواده های قدیمی به دلیل جمعیت زیاد خانواده گاهاً تا ده 10 نفر بوده و چون خانه های پدری که بصورت سنتی بوده و دارای دو تا سه اتاق بوده اند که پس از فوت پدر و تقسیم ماترکه بین وراث اکثر نفرات خانواده فاقد خانه اند ) فاقد خانه بوده و نیاز به ساخت مسکن و سر پناه جهت انجام کار کشاورزی می باشند اگر اقدام به ساخت خانه بکنند اولاً مجوزهای لازم از این مسیر( شورای روستا-دهیاری-بنیاد مسکن و... ) برای روستائیان انجام نمی شود و تا این تاریخ 1400/6/25 تعداد نزدیک به 10 منزل مسکونی که از طرف روستائیان کشاورز بناچار بدون صدور مجوز جهت انجام کار کشاورزی ساخته شده را از دادن خدماتی نظیر آب ،برق،گاز و...محروم کرده و در مواردی هم این خانه ها را تخریب نموده اند (مستندات موجود فیلم ،عکس و...) در این خصوص چندین بار با شورای روستا و دهیاری صحبت شده و در خصوص صدور مجوز برای غیر بومیها که در زمین کشاورزی اقدام به ساخت نموده اند خواهان توضیح شدیم ولی شورای روستا و دهیاری میگویند ما مجوزی برای این افراد صادر نکرده ایم و این مهم را نیز غیر قابل پیگیری معرفی می کنند و می گویند اینها مجوزهای خود را از جای دیگری گرفته اند و ما نمی توانیم کاری کنیم و شما هم پیگیر نباشید برای شما گران تمام میشود(تهدید میکنند).
لازم به ذکر است به دلیل اینکه روستائیان نمی توانند برای امورات کشاورزی خود خانه و سرپناهی بسازند اقدام به فروش زمینهای کشاورزی به صورت گسترده نموده اند انگار یه برنامه ای مشخص برای بیرون راندن روستائیان از زمینهای اباء واجدادی در حال شکل گیری است.
سوال بنده این است چطوری میشود این تخلفاتی که از سوی شورای روستا،دهیاری،بنیاد مسکن در حال انجام است پیگیری نمود.(مستندات قابل ارایه می شود به نقشه هوایی منطقه ،عکس موقعیت ،بازدید میدانی ،شاهدان عینی و...استناد کرد).
اولاً آیا در خارج از شهرستان میشود این موضوع را پیگیری کرد ثانیاً چگونه باید پیگیری و به نتیجه رساند ،لطفا راهنمایی بفرمایید.

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با سلام
اولا توضیحات شما دغدغه اکثریت افرادی است که به زمینهای ابا واجداد خود تعصب داشته و حق شما خواهد بود که دلنگران این وضعیت ناگوار باشید
ثانیا اگر دهیار وبخشدار عکس العملی به اینگونه زمین خواریها ونابود کردن زمینهای کشاورزی نشان نمیدهند میتوانید بعنوان گزارش مردمی به دستگاه قضایی موضوع را اعلام وپیگیری نمایید ویا از طریق فرمانداری شهرستان ویا استانداری استان پیگیری نمایید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگر این زمینها که ساخت و ساز میشه در بافت روستا نیست جهاد کشاورزی بایدجلوگیری کند و یا به شما جواز دهد به آنجا مراجعه کنید