مشاوره حقوقی رایگان - خرید موتور سیکلت بصورت قولنامه ای

باسلام وقت بخیر، بنده سال 97/8/15 یک موتور سیکلت آپاچی 180cc به صورت قولنامه ای خریدم و مبلغ ,35,000,000 ریال وجه نقد پرداخت نمودم، و در قولنامه قرار بر این شد الباقی مبلغ ڪه 15,000,000ریال را در تاریخ 97/9/15 درصورت تحویل مدارک و ثبت سند و انتقال مالکیت موتور بنام خودم پرداخت کنم، در واقع مبلغ یک میلیون و پانصد هزار تومان را برای پای سند نگه داشتم.
فروشنده (خوانده) در زمان نوشتن قولنامه و فروختن موتور مدارک موتور سیکلت را تحویل نداد و گفت در زمان انتقال سند (محضر) تحویل میدهم.
ولی فروشنده بعد یک ماه که زمان انتقال سند رسید شروع به پیچوندن من کرد و گفت مدارک موتور فعلا نیست بعدا تحویل میدم یا اینکه میگفت گم شده یا میگفت دست ساقی هستش و...
وقت تلف کرد تا اینکه چند سالی گذشت و قیمت موتور افزایش پیدا کرد.
الان فروشنده از فروش پشیمان شده و بعد چند سال میخواد موتور را به همان مبلغ سه سال پیش پَس بگیرد.
و در لحاظ اون الباقی مبلع که یک میلیون پانصد هرار تومان مانده بود درصورت پیدا شدن مدارک و انتقال مالکیت بنام بنده میخواد از بنده 15 میلیون تومان پول بگیرد و نرخ مبلغ را به قیمت روز حساب میکند، فروشنده میگوید در موتور شریک هست و سهم دارد.

فروشنده باتوجه به عدم اجرای تعهد قرار دادی که می بایست سند را انتقال بدهد و مابقی پول را دریافت کند دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را دادم ولی فعلا از دادگاه خبری نیست.

آیا فروشنده میتواند با پرداخت 35,000,000 که بنده در سال 97 برای خرید موتور پرداخت کردم موتور را پَس بگیرد؟
ایا میتواند موتور سیکلت را پَس بگیرد؟؟
آیا فروشنده در موتور بخاطر الباقی پول مانده سهم دارد و شریک است!؟
ایا میتواند بجای یک میلیون و پانصد هزار تومان 15 میلیون تومان از بنده بگیرد؟؟
درصورت تحویل ندادن مدارک موتور به بنده و یا اینکه پیدا نشدن مدارک چیکار کنم؟
در صورت وجود داشتن خلافی موتور سیکلت پرداخت هزینه خلافی بر عهده کیست؟ و چه زمانی باید در دادگاه موضوع خلافی را مطرح کنم؟

خیلی ممنون از وکلای محترم سایت و تشکر از این سامانه مفیدتون

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام برای این همه سوال مشاوره حضوری بگیرید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

جهت بررسی و اخذ توضیحات بیشتر و ارائه راهکار مناسب حقوقی توصیه می‌شود از پنل مشاوره تلفنی استفاده فرمایید