مشاوره حقوقی رایگان - پس گرفتن ملک واگذار شده

مادری 4 دنگ از ملکی را به یکی از پسرانش واگذار کرده‌. بدون هیچ گونه قولنامه یا عقد قانونی و فقط سند زده است.2 دنگ دیگر ملک به نام همان پسر بوده. پس از چند سال ملک مد نظر فروش رفته و با پول آن زمین دیگری خرید شد و ملکی ساخته شده است البته مادر و پسر در ملک جدید اضافه هزینه هایی کرده اند که کلیه اسناد آن موجود است. سند ملک جدید به نام پسر است. حال مادر به علت نافرمانی پسر قصد دارد سهم خود را برگرداند. راهکار قانونی آن چیست؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر سند رسمی و پلاک ثبتی داشته باشد با توجه به اینکه مبایعه نامه هم موجود نیست . امکان بازگشت ندارد مگر انکه...

یاسر معتمدی محمدیان

جناب آقای یاسر معتمدی محمدیان :

با سلام ظاهرا به نظر می رسد که تاکید حضرتعالی بر روی این است که انتقال 4 دانگ فاقد بیع نامه یا قولنامه بوده ؛ به این حال هر چند می توان این انتقال را هبه ی مادر به فرزند تلقی کرد ولی حتی اگر آن را هبه تلقی کنیم ، باز هم فرقی به حال مادر نداشته و این هبه با استناد به بند 1 ماده 803 قانون مدنی ، غیر قابل رجوع است با این حال حتی اگر هبه ی مذکور ، از مادر به فرزند نبود، باز هم به استناد بند 3 از ماده 803 ق م ، باز هم این هبه غیر قابل رجوع بود . از سوی دیگر ، با توجه به اینکه از این انتقال چند سال می گذرد و در تمام این مدت مادر به این انتقال آگاه بوده و حتی معاملات بعدی ای نیز روی این ملک انجام شده و در تمام این مدت و در تمام این مراحل، مادر اعتراضی نسبت به اقدامات فوق نداشته لذا به نظر می رسد تنها راه عملی پیش روی مادر، مطالبه ی ثمن معامله ی انتقال 4 دانگ ملک به فرزند می باشد موفق و موید باشید . در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با اینجانب تماس بگیرید.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

مگر انکه دادخواست مطالبه ثمن معامله را از پسرش داشته باشد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اسناد و مدارک شما جهت اظهار نظر دقیق باید بررسی گردد

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

اسناد و مدارک شما جهت اظهار نظر دقیق باید بررسی گردد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام به نظر نمی رسد امکان آن وجود داشته باشد.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
مدارک شما جهت اظهار نظر دقیق باید بررسی گردد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

باید اسناد و مدارک شما بررسی شود

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

با سلام ابتدا مادر باید دادخواست بدهد تا
تکلیف مالکیت 4 دانگ اثبات بشود و سپس ..