مشاوره حقوقی رایگان - مهریه عندالاستطاعه در سند ازدواج رسمی

با سلام بنده آقا هستم و الان تقریباً یک سالی هست که در دوران عقد هستیم ، مهریه خانم بنده 80 عدد سکه تمام بهار آزادی است و 50 مثقال طلای ساخته که عندالاستطاعه بر ذمه بنده می باشد . بهانه گیری های بی دلیل مالی و اقتصادی خانم اخیراً زیاد شده که بنده هم متعجب شده ام و علًت را هم نمی دانم و گویی زمزمه های مطالبه مهریه از سوی خانم بنده و مادر و پدر خانمم که مشوق همسرم در مطالبه مهریه هستند می آید . بنده شغلم آزاد می باشد و هیچ گونه پلاک ثبتی و خودرو به نام بنده نیست و تاکنون نیز نداشته ام . حساب بانکی کاری ام هم در حد 10 میلیون تومان موجودی دارد که با آن کار می کنم . حال چند سوال دارم که خواهشمندم به تفکیک و به طور کامل پاسخ فرمایید :
1- آیا امکان صدور اجراییه ثبتی از طریق اداره اجرای اسناد رسمی با توجه به عندالاستطاعه بودن مهریه وجود دارد یا فقط صدور اجراییه برای مهریه های عندالطالبه ممکن می باشد ؟
2- آیا با توجه به عندالاستطاعه بودن مهریه خانمم و شرایط مالی بنده که در بالا ذکر شد امکان جلب و بازداشت و زندان رفتن من وجود دارد؟
3- اگر خانم بنده جهت مطالبه مهریه اش به دادگاه خانواده شکایت کند و با توجه به این که بنده هم هیچ گونه امکانی جهت پرداخت مهریه اش ندارم ، مهریه تقسیط می شود «یا این که» مهریه معلق و منتفی می باشد تا زمان استطاعت بنده در پرداخت ؟
4- آیا خانم می تواند از حق حبس خود استفاده نماید و از هرگونه تمکین عام و خاصی سر باز زند ؟

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام خدمت شما مخاطب گرامی اظهارنظر دقیق مستلزم گفتگوی طرفینی است.

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

در مهریه عند الاستطاعه اجرایی قانونا صادر خواهد شد و زوجه بایستی اموال و دارایی‌های شما را جهت مزایده معرفی و توقیف نماید در خصوص حق حبس نیز رویه قضایی مختلف است برخی از محاکم مهریه عندالاستطاعه را نافی حق حبس زوجه نمی دانند و برخی نیز حق را ساقط تلقی می‌نمایند