مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه وجه رایج و یا دلار

با سلام پیرو پرسش قبلی من مبنی بر اینکه سند در محضر بنام سند ذمه بابت پرداخت دلار به شخصی تنظیم کردم و اینکه من سوال کردم که در زمان پرداخت به من همون دلار رو باید پرداخت کنه بدهکار یا به وجه رایج باید پرداخت کنه و بعضی از شما عزیزان گفتید که وجه رایج بعضی گفتید چون قرض هست همون دلار باید بپردازه و بعضی گفتید طبق قرارداد و در قرارداد من توضیح میدم که نام بدهکار و بستانکار ، مبلغ ذمه نوشته 22000 دلار به اقرار بدهکار ، مدت زمان بازپرداخت و تعهد بدهکار مبنی بر اینکه مبلغ مورد دین رو باید به بنده در فلان تاریخ پرداخت کنه و در غیر این صورت تا 10 روز من میتونم اجراییه درخواست کنم از ثبت و بعدش در دادگاه صالحه و اینکه مبلغ به 606 میلیون تومان تقویم شد ، همین ! آیا با توجه به این متن باید به من دلار عودت بده یا ریال ؟ و اگه جواب ریال هست من میتونم یه قرارداد دستی بنویسم و قید کنم در زمان پرداخت بدهکار موظف هست به من دلار پرداخت کنه آیا قاضی به این بند از قرارداد دستی ترتیب اثر میده یا نه ؟ و من چه راهی دارم که همون دلار رو پس بگیرم ؟ ممنون از صبوری شما

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

با توجه به اینکه در قرارداد به نرخ دلار توافق گردیده است لذا شما باید دادخواست مربوط را به نرخ دلار مطالبه نموده باشید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
تفسیر قرارداد با دادگاه است و اگر دادگاه تشخیص دهد قصد طرفین این بوده که دلار پرداخت بشه حتما باید دلار پرداخت بشه ولی اگر دلار مقوم شده باشد و قصد این باشد که قیمت دلار پرداخت بشه دادگاه حکم به پرداخت قیمت میده

علی اصغر نادری

جناب آقای علی اصغر نادری:

با توجه به توافق در قرارداد باید دادخواست به نرخ دلار مطالبه شود

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام باید نرخ روز دلار به ریال پرداخت شود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
اگر معادل سازی شده باشد می توانید دلار مطالبه نمایید

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

با توجه به توافق در قرارداد باید دادخواست به نرخ دلار مطالبه شود

فاطمه  زارع

سرکار خانم فاطمه زارع :

بهتراست برای مشاوره تماس بگیرید

مژگان صالح آبادی

مژگان صالح آبادی :

بسته به مفاد قرارداد و احراز قصد واقعی طرفین است

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله اگر خواسته شما مطالبه دلار باشد ، خوانده به پرداخت دلار محکوم خواهد شد

ژیلا قهرمانی

سرکار خانم ژیلا قهرمانی :

با سلام باید نرخ روز دلار به ریال پرداخت شود

مهسا ستایش نیا

سرکار خانم مهسا ستایش نیا :

ماده 522 قانون مدني میگه در دعاویی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه داین و تمکن مدیون، مدیون امتناع از پرداخت نموده، در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سر رسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبکار، دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد مگر اینکه طرفین به نحو دیگری مصالحه نمایند. لذا شما باید مطالبه دلار برا اساس قرارداد داشته باشید

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

با سلام طبق ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی که اظهار می نماید در دعاوی که موضوع آن دین و از نو ع وجه رایج بوده و با مطالبه داین و تمکن مدیون،مدیون از پرداخت امتناع می نماید ،در صورت تغییر فاحش قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلب کار ،دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین میگرددمحاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد،مگراینکه طرفین به نحودیگری تراضی نمایند،اگر خواسته شما مطالبه دلار باشد به پرداخت دلار محکوم خواهد شد.