مشاوره حقوقی رایگان - گواهی حصر وراثت

سلام " لطفاً بفرمائید : 1- جهت طرح دعوی بر علیه وراث متوفی بدهکار آیا به گواهی حصر وراثت نیاز است ؟ 2- در صورت مثبت بودن پاسخ، با مراجعه به چه مرجعی و به چه طریقی می توان به گواهی حصر وراثت متوفی بدهکار دسترسی پیدا نمود ؟ 3- اگر بدون ضمیمه نمودن گواهی حصر وراثت متوفی بدهکار به دادخواست، بر علیه وراث وی طرح دعوی نمائیم، آیا بر اقامه دعوی یاد شده از لحاظ شکلی ایرادی وارد است ؟

پاسخ ها :

یک وکیل

با سلام بله باید گواهی حصر وراثت بگیرید و می توانید در شورای حل اختلاف محل آخرین زندگی متوفی درخواست گواهی حصر وراثت بدهید، ممکن است شما دعوایی را مطرح کنید و مدت زمان زیادی را صرف گرفتن نتیجه کنید و بعد از مدتی یکی از ورثه بیاید و چون در دعوا حضور نداشته و دفاع نکرده تمام زحمات شما بر باد رود.

پرسشگر :

سلام" سرکار خانم جرجانی وکیل محترم مثل اینکه ملتفت سؤال واضح اینجانب نشده اید ؟ توضیحاً به عرض می رسانم اینجانب احد از وراث نیستم که بخواهم تقاضای صدور گواهی حصر وراثت از شورای حل اختلاف دادگستری محل آخرین اقامتگاه متوفی بنمایم . سمت اینجانب در دعوی طلبکار است که از محکوم علیه متوفی طلبکارم و می خواهم دادخواست مطالبه طلب نقدی خود را به طرفیت وراث وی که ترکه متوفی را قبول نموده اند مطرح نمایم . از اینرو با التفات به توضیحات ارائه شده ، لطفاً در صورت امکان سرکار عالی یا هر یک از همکاران محترم تان که به پاسخ سؤالات مطروحه در بالا واقف است پاسخ حقوقی سؤالات مطروحه را بیان فرمائید. با تشکر مجدد و مزید امتنان

یک وکیل

همکارم پاسخ کامل و مقتضی را ارائه نمودند و بنده با ایشان همنظر هستم

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علکم.اول اثبات دین 2- تهیه گواهی حصر از شورای حل اختلاف /یالله