مشاوره حقوقی رایگان - در مورد رد اتهام تصرف عدوانی کیفری

با سلام وخسته نباشید ده سال قبل به عنوان نگهبان. گلخانه الوورا به طور شفاهی استخدام شدیم اما مالک که فقط به قصد گرفتن وام از دولت گلخانه را احداث کرده بود. بعد از امدن بازرسین بدون اینکه به ما چیزی بگوید رفت و دیگر پیدایش نشد از طرفی ما که از شهر امده بودیم از یکطرف مانده بودیم که با مسیولیتی که به دوش ماست و گلخانه با تجهیزات ان و عدم پرداخت وجه از طرف صاحب گلخانه نه راه پس داشتیم ونه راه پیش وبناچار ماندگار شدیم در همین حین متوجه شدیم که ایشان به همه بدهکار است وبه بهانه طلبکارها به ما سر نمیزد وخانواده ایشان کم کم می امدند وتجهیزات گلخانه را جمع کرده و میبردند هنوز کاملا زمین خالی نشده بود. که دیگر خبری از ایشان. نشد والبته هر بار ما را به ماندن. تشویق میکردن وبا وعده دروغین مانع رفتن ما میشدن تا اینکه چند سال گذشت ودر این مدت ما از یک طرف سپر بلا شده بودیم در مقابل طلبکارها واز طرفی اهالی روستا که شاکی از این بودن که چرا از بین خودشان کسی را انتخاب نکرده اند واز همه. طرف ضربه به ما وارد میشد ومردمی که همه با هم. فامیل بودند وغریبه بین. خودشون. راه نمیدادن هر بلایی سر ما اوردن تا مارا وادار به رفتن. کنند. وهر بار که ما به خانواده ایشان شکایت میکردیم. میگفتن که تحمل کنین ودرست میشه و...... حقتون. رو. میگیرین تا اینکه کم. کم همه چیزمان را از دست دادیم وبناچار برای امرار معاش تصمیم به کاشت زعفران در زمین شدیم انهم بدون. اب کشاورزی و با ابی که میخریدیم در اولین. سالی که زعفران کاشتیم ناگهان پسر عموی ان شخص که در واقع از روز اول با هم شریک هم بودن بعد از گذشت شش سال غیبت پیدایش شد انهم با حالتی طلبکارانه و دیدیم با کس دیگری شریک شده وتمام محصول مارا خراب کردند. و روی ان دوباره برای خودشون زعفرون.کاشتن ما که از همه جا بیخبر بودیم. اول برای احوالپرسی رفتیم اما با ما طوری برخورد کرد که گویا ما غریبه هستیم وبدون اجازه ملک ایشان را تصاحب کردیم وبا این. برخورد. الباقی تجهیزات واهن الات را هم جمع کرد و زعفران ما را هم خراب کرد و بدون اینکه به ما حتی توضیحی بده. که چرا تو این مدت سری به ما نزده واینکه چرا حقوقی نداده فقط عذر ما را خواست انهم با لحن بسیار زننده ورفت بعد پدرش امد وگفت که باید برین و..... انهم با تهدید و توهین ابتدا کارشان توهین بود اما چند وقت قبل با شخصی که میگفت وکیل ایشان است امدند و خواستند ما را به حساب راضی کنند و پیشنهاد مبلغ ناچیزی کردند. اما من که در این راه ماشینم هم رفته بود مخالفت کردم و ناگهان دیدیم از درو. دیوار ریختن مثل مور و ملخ.وبا فحش و تهدید و زور خواستند ما رو بیرون کنند وهمسر منهم سریع رفت و از پشت بام فیلم گرفت وقتی متوجه شدند که داریم فیلم میگیریم سریع دست پیش گرفتن نا گفته نماند که پاسگاه رو هم با خودشون همراه کرده بودند و موفق شدند گزارش خلاف بگیرن اما همه حرفها ضد و نقیض معلوم بود که ترسیده بودن چون بلافاصله بدون اینکه مدرکی دال بر مالکیت داشته باشن چرا که مالک زمین استان قدس هست و ایشان را نیز خلع ید کرده و حتی قرار شده تا با ما مبایعه نامه بنویسند. اما مهم این که ایشان بدون اینکه مدرکی داشته باشند بلافاصله رفتند واز ما شکایت تصرف عدوانی کردند. انهم کیفری. ودر نهایت با حکم ناحقی که صادر شد ما را متهم به تصرف عدوانی کردند. و نه تنها حق ما را ندادند بلکه. جریمه هم شدیم انهم بدل از حبس که. در صورت عدم. پرداخت باید زندان. برویم.. سوال من این است که مگر در دعوای تصرف عدوانی برای اینکه بتوان کیفری شکایت کرد مگر سند مالکیت ومدرک مسجل که. در واقع اماره سبق تصرف هست لازم نیست؟ در قانون مجازات اسلامی گفته شده در تصرف عدوانی کیفری چنانچه مالکیت با سند قطعی محرز نشود دادرسی قابل استماع نیست پس چرا قاضی این شکایت را قبول کرد وبه ان رسیدگی کرد ودوم اینکه در صورتی که تصرف ابتدا با رضایت بوده وبعد به اختلاف بکشد دعوا حالت حقوقی پیدا میکند. اما با این. وجود. قاضی حکم رو. به کیفری داده است سوم اینکه در قانون سه شرط برای تصرف عدوانی لازم. است که. عدوانی بودن. تصرف هم یکی از انهاست در صورتی که ما به عدوان انجا نبودیم. و اصلا حتی مدعی مالکیت هم نبودیم اما سبق تصرف ده سال داریم. پس چرا قاضی به این. موارد توجه نکرد ودیگر اینکه مگر در قانون تصرف عدوانی عنوان. نشده. که یکی از شروط شکایت این است که باید یکماه از تاریخ. وقوع جرم. بیشتر نگذشته باشد اما بعد ده سال این اقا رفت واز ما شکایت کرد وعلاوه بر همه اینها با ترفند وحیله به جای شکایت از من از همسرم شکایت کردن که هیچ در جریان ماجرا نبود وبه همین. دلیل نتوانست از خود دفاع کند وحتی به ایشان اتهام هم تفهیم نشد وهمچنین حکم به ایشان حضوری ابلاغ نشد به همین. خاطر اخرین دفاع هم نتوانست بکند. وروز اخر تنها به ایشان گفت قاصی که شما برید حکم ابلاغ میشه بهتون. وما که. منتظر حکم بودیم بعد از گذشت چند وقت متوجه شدیم. که همسر من را محکوم کرده است به جزای نقدی بدل از حبس وتخلیه ملک. وهمچنین نوشته بود که. حکم حضوری است در حالیکه حکم رو به هیچ عنوان حضوری ابلاغ نکرد وحتی دفاع اخر متهم رو. هم قاضی نشنید حالا میخواهم بدانم با توجه به گذشت مهلت اعتراض چون همسرم تصادف کردن و نتونست اعتراض بده و تازه حالش خوب شده والان حکم قطعی شده ودر مرحله اجراست اما ما وقت گرفتیم و حالا میخوام بدونم ایا منکه نه خوانده بودم ونه خواهان اما حکم بیشترین خسارت را به من زده میتوانم به عنوان شخص ثالث اعتراض کنم؟ ودوم اینکه با توجه به حضوری نبودن ابلاغ حکم اگر حکم غیابی تلقی شود ایا همسر بنده میتواند اعتراض ثالث کند وسوال اخر اینکه با توجه به به حق نبودن. حکم ووحود دلایل زیاد برای اثبات رد اتهام وهمچنین اصلا تصرف عدوانی شامل حال ما نمیشود و همچنین. قابل استماع نبودن. دادرسی چطور میشود این. حکم را ملغی کرد ایا میتوانیم. اعاده. دادرسی کنیم.؟ از کدام طریق عمل کنیم بهتر است و به نتیجه میرسیم ممنون. از راهنمایی شما

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

سوال طولانی است بهتر است از پنل مشاوره تلفنی استفاده نمایید.