مشاوره حقوقی رایگان - قانون تمدید اجاره سرقفلی و کسب پیشه

سلام
ماده و قانونی بابت زمان تمدید اجاره سرقفلی و حق کسب پیشه چیست؟
آیا اگر مالک اظهارنامه و درخواست اضافه شدن اجاره را حدود 20 سال نکرده باشد مستاجر کسب و پیشه و سرقفلی نباید اقدامی برای افزایش انجام دهد؟
در دسترس نبودن اجاره های پرداختی یک بازه زمانی 1384 تا 1390 دلیل بر نپرداختن اجاره است و آیا می توان اجاره آن تاریخ را الان پرداخت نمود؟ و این باعث فسخ کسب و پیشه و سرقفلی میشود؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

حق کسب و پیشه و یا حق سرقفلی به مرور زمان ایجاد میشود و در طول سالها موجر میتواند اجاره را افزایش منطقی دهد. اما باعث تمدید این طرح نخواهد بود

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

حق کسب پیشه با سرقفلی تفاوت دارد قانون حق کسب وپیشه قانون56است دررابطه با سرقفلی قانون76ملاک است .حق کسب پیشه به مرور زمان ایجاد می شود وتحت شرایطی نصف یا حذف می گردد اما سرقفلی مبلغی است که مستاجر درابتدای اجاره به مالک پرداخت شده است.اما در سوال شما مشخص نیست که اجاره شمااز چه سالی بوده است؟مالک حق کسب پیشه هر3سال می تواند مبلغی را افزایش دهداما اگر این کار انجام نشده دلیل بر رضایت وی بوده است .

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

درود
عدم پرداخت اجاره می تواند از موارد تخلیه تحت شرایطی باشد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
حق کسب و پیشه و یا حق سرقفلی به مرور زمان ایجاد میشود و در طول سالها موجر میتواند اجاره را افزایش منطقی دهد. اما باعث تمدید این طرح نخواهد بود.