مشاوره حقوقی رایگان - آیا برادرم با اینکه حتی روزهای بیشتری از مهلت اعاده دادرسی گذشته میتواند اعاده دادرسی نماید یا خیر؟

باسلام
برادرم ادعا کرده بود که در سال 85 طی دو فقره مبایعه نامه چهار قطعه زمین زراعی به نام خود و یک قطعه زمین نیز به نام پسرش(برادرزاده ام) که در زمان معامله 8 ساله بوده است اما در مبایعه نامه به ولی قهری بودن اشاره ای نکرده بود خریداری کرده است و بنده و سایر وراث نیز از برادر و برادرزاده ام شکایت کردیم

از وکلای محترم خواهش دارم لطفا لطفا مطالب پایین را مطالعه نمایند و در سه سوال پایینی بنده را راهنمایی کنند(خیلی مهم میباشد)

*در جلسات دادرسی مدیر بنگاه و شاهد(کاتب) مبایعه نامه ها نیز شهادت دادند که از معامله مذکور اطلاع ندارند و همچنین شهادت دادند که برادرم یکی از شرکای آنها در بنگاه بوده است.و مدیربنگاه شهادت داد که چندین مبایعه نامه را از قبل ، سفید امضا در گاوصندوق بنگاه قرار داده است بعلت شاغل بودن در یک اداره.و همچنین کاتب(شاهد) مبایعه نامه ها در جلسه دادرسی به این مورد اشاره کرده بود که مبایعه نامه ها را بنا به اظهارات برادرم(خریدار) نگارش کرده است

*برادرم در دادگاه مدعی شد که ثمن معامله را پرداخت کرده و املاک زراعی از زمان خرید(85) در تصرف او بوده که ولی هیچ گاه مدارکی درباره ادعای خود به دادگاه ارائه نکرد.

*در معاینه محلی برادرم شهودی معرفی کرد اما شهود برادرم اهل محل (روستا) نبودند و یکی از شهود عنوان داشتند که معامله پیش آنها صورت گرفته ولی آنها مبایعه نامه را امضا ننموده اند. ولی شهود ما همگی اهل روستا و همسایه زمین زراعی بوده اند. و خود رییس دادگاه در محل معاینه شخصا حضور داشتند.

* نکته خیلی مهمتر اینکه برادرم در یک پرونده کیفری که در همان دادگاه بدوی داشته،اقرار کرده که هیچ گونه ملک و املاکی به نام خودش ندارد و همگی زمین های زراعی متعلق به وراث است و همراه با اقرار یک استهادیه محلی جهت تصدیق اقرارش ارائه نموده بود که پسرعمویم هم ذیل همان استشهادیه را امضا کرده بود

*ریاست دادگاه با استناد به شهادت مدیربنگاه و کاتب مبایعه نامه و رد شهادت شاهد برادرم در تحقیق محلی بعلت تناقض در گفته ها و همچنین سایر شهود برادرم که خرید املاک را از برادرم شنیده اند و اقرار برادرم در پرونده کیفری که اعلام داشته هیچگونه املاک زراعی ندارد رای به بطلان مبایعه نامه ها دادند.

*برادرزاده ام واخواهی انجام داد و دادگاه بدوی با تشکیل جلسه و بعلت نبود مدرک جدید واخواهی را رد کرد و پرونده با اعتراض برادرم و برادرزاده ام به دادگاه تجدیدنظر ارجاع شد.

*در مرحله تجدید نظر، دادگاه تجدیدنظر دستور قرار کارشناسی تشخیص اصالت خط و امضا را داد و کارشناس اصالت اثر انگشت پدرم و تاریخ درج شده در مبایعه نامه و تقارن اثرانگشت پدرم را با تاریخ درج شده در مبایعه نامه را مورد تایید قرار داد.

در نهایت دادگاه تجدیدنظر باتوجه به اقرار برادرم و صغر سن بودن برادرزاده ام و شهادت مدیربنگاه و کاتب مبایعه نامه ها و شریک بودن برادرم در بنگاه و نبود مدرک برای پرداخت ثمن معامله و مالک بودن پدرم بر زمینها تا زمان وفات طبق اظهارات شهود در تحقیق محلی و رد شهادت شاهد برادرم در تحقیق محلی رای دادگاه بدوی را تایید میکند.

دادگاه تجدیدنظر با توجه به اینکه دلایل بسیار زیادی وجود دارد نظریه کارشناس را برای رای بی تاثیر دانست
******************
رای دادگاه تجدیدنظر به تاریخ 10 مهر سال 1400 به وکلای بنده و برادرم ابلاغ شد و بنده در اواخر ماه آبان درخواست اجرای حکم را به دادگاه بدوی انجام دادم که در تاریخ 15 آذر 1400 ابلاغیه اجراییه توسط دادگاه بدوی به برادرم ارسال شد.
اما امروز 21 آذر 1400 متوجه شدم که برادرم بعد از ابلاغ اجراییه درخواست اعاده دادرسی به دادگاه تجدید نظر داده است.

با اشاره به توضیحات بالا و با توجه به رای بدوی و تایید آن در دادگاه تجدید نظر که قطعی میباشد
از وکلای محترم در موارد زیر درخواست راهنمایی دارم:

1_ با توجه به این که ابلاغیه رای دادگاه تجدیدنظر به تاریخ 10 مهر سال 1400 بوده و مهلت 20 روزه داشته و مهلت آن پایان یافته، آیا برادرم با اینکه حتی روزهای بیشتری از مهلت اعاده دادرسی گذشته میتواند اعاده دادرسی نماید یا خیر؟

2_ آیا با اینکه برادرم اعاده دادرسی را با اتمام مهلت و گذشت زمان بیشتر انجام داده،امکان تایید و قبولی اعاده دادرسی در دادگاهی که حکم قطعی شده است وجود دارد یا خیر؟

3_ اگر اعاده دادرسی توسط دادگاه تایید شود آیا امکان نقض رای بدوی و تجدید نظر در اعاده دادرسی وجود دارد ؟(با توجه به توضیحات بالا)

سپاسگذار از توجه وکلای عزیز و محترم و عذرخواهی جهت طولانی بودن مطالب بالا

پاسخ ها :

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اسناد قابل بررسی جهت اظهار نظر دقیق حقوقی خواهد بود