مشاوره حقوقی رایگان - دیه

من و خانومم تو مسافرت تصادف کردیم
خانومم تو ماشین من بود و فوت شد منم دچار شکستگی و دربیمارستان بستری شدم
کارشناس تصادف منو مقصر دونست
و طبق رای دادگاه من محکوم به قتل غیرعمد شدم
آیا از دیه فوت همسرم من هم سهم میبرم؟
چند درصد؟

پاسخ ها :

یک وکیل

به استناده ماده 451 قانون مجازات شما سهمی از دیه نخواهید داشت.ماده 451- در صورتی که قاتل از ورثه مقتول باشد چنانچه قتل عمدی باشد از اموال و دیه مقتول و در صورتی که خطای محض یا شبه عمدی باشد از دیه وی ارث نمیبرد. در موارد فقدان وارث دیگر، مقام رهبری وارث است.

یک وکیل

سلام" نظر همکار محترم سرکار خانم اعتمادیان تائید و لذا از تکرار پاسخ مشابه پرهیز می گردد.

پرسشگر :

متشکرم
ولی از کارشناسان دادگستری پرسیدم میگن من نیمی از دیه را دریافت میکنم
میگن این تصادفه ،عمدی نیست
غیر عمده نه شبه عمد

یک وکیل

سلام" در پاسخ به متن سؤال دوم شما پرسیده می شود؛ مگر کارشناس رسمی دادگستری ، حقوقدان است که در مورد مسائل حقوقی اظهار نظر کند !؟ پاسخ سؤال همان پاسخ اول است که عرض شد . قتل ناشی از تصادفات رانندگی ، همان قتل شبه عمدیست که در عرف به قتل غیرعمدی مصطلح شده است .