مشاوره حقوقی رایگان - تنظیم مبایعه نامه تحت عنوان تضمین

در سال 94 ششدانگ یک واحد آپارتمان بابت تضمین بازپرداخت یک دستگاه خودروی سواری پرادو به ارزش 130 میلیون تومان قولنامه میگردد و در متن مبایعه نامه به شخص خریدار تا مبلغ مذکور حق داده شده است و شخص خریدار در صورت فروش اپارتمان فقط به میزان 130 میلیون تومان حق فروش و بهره برداری داشته و مقرر گردیده که از حاصل انتقال و یا فروش الباقی ثمن معامله را به فروشنده مسترد نماید خریدار ملک موصوف را سه ماه بعد از معامله بنام خود تحت سند قطعی مشتمل بر رهن انتقال داده و حکم خلع ید بطرفیت خریدار اخذ نموده و سپس ملک را به فروش رسانده است اولا این معامله بیع است؟ ثانیا ما تحت چه عنوانی میتوانیم برای مابقی ثمن شکایت کنیم ؟ اگرملک مورد نظر در حال حاضر 500 میلیون ارزش داشته باشد از این مبلغ چه مقدارش مال فروشنده است ؟ ایا ملک قابل توقیف است؟ ایا شکایت کیفری میتوانیم مطرح کنیم؟

پاسخ ها :

بهجت  اسماعيلي

سرکار خانم بهجت اسماعيلي :

سلام. بیع است. مطالبه وجه می توانیدطرح دعوی نمایید.حال حاضر مهم نیست، زمان فروش مهم است ، البته اگر در قرارداد شرط دیگری شده باشد مطابق قرارداد رفتار می شود. اگر به نام خریدار باشد ،قابل توقیف است.