مشاوره حقوقی رایگان - نحوه تعیین قیمت بهای ثمنیه ی عرصه و اعیان در صورت عدم توافق

سلام و خسته نباشید،لطفا اگر ممکن هست در این مورد ما رو راهنمایی کنید،پدربزرگ من سال91فوت کردندو وراث رسمی ایشون پدر و عمو و مادربزرگ من بودند(باتوجه به اینکه مادربزرگم با ما زندگی میکرد و مسن و بیماربود اقدام به اخذ گواهی رسمی از ایشون مبنی بر دریافت ثمنیه نکردیم و انتقال اسناد هم انجام ندادیم)،متاسفانه سال قبل مادربزرگم و عمه ی ناتنی من به فاصله چندماه از هم فوت شدند،الان ما باید بهای یک پنجم از ثمنیه مادربزرگم رو به فرزندان عمه ی ناتنی بدهیم(در حقیقت بهای یک چهلم از کل دارایی شامل یه خانه ثبتی در شهر،و مقداری زمین کشاورزی در روستا بدون سند رسمی اما با قولنامه به اسم پدربزرگم)ما اقدام به دادخواست تامین دلیل انجام دادیم و قیمت روز توسط کارشناس رسمی دادگستری از طرف شورای حل اختلاف تعیین گردیده اما فرزندان عمه ناتنی چندین برابر قیمت رسمی رو تقاضا میکنند!حالا ما باید چه اقدامی بکنیم؟اگر شکایت بکنیم نوع درخواست باید چه باشد؟!و از همه مهمتر امکان داره املاک رو برای تعیین قیمت به مزایده بگذارند یا قیمت توسط کارشناس رسمی دادگستری تعیین خواد شد؟(فقط یک چهلم از بها به اونها میرسه نه از خود عرصه و اعیان)خیلی ممنون میشم اگر راهنمایی دقیق بفرمایید.

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
موضوع به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع میشه

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله. شما باید ابتدا درخواست
انحصار وراثت را مطرح و سپس
دادخواست تقسیم ترکه را اقامه کنید و
با توجه به اینکه خانه غیر قابل افراز
می باشد قاضی حکم به مزایده خانه خواهد داد و

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

بله اگر به توافق نرسید دادگاه دستور فروش میدهد

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

اگر توافقا حل نشد قیمت گذاری با کارشناس است.

محمدمهدی ترحمی

جناب آقای محمدمهدی ترحمی:

با سلام و احترام پاسخ دقیق به این مسئله مستلزم بررسی مدارک مربوطه است

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

نسبت به تحریر و تقسیم ترکه اقدام نمایید