مشاوره حقوقی رایگان - وصیت ثلث

سلام خسته نباشید میخاستم بدونم وصیت ثلث چیست؟ مثلا پدر من دو تا خونه داره یکی به قیمت حدودا 750 میلیون ویکی به قیمت 250 میلیون که دومی رو پدرم گفته بعد از فوت من به مادرت میرسه و ما دو برادر و سه خواهریم و پدرم گفته اون خونه اولی پس از من به دو برادر میرسه و اون خونه دومی و پس از نبود مادرتون به سه خواهر. اگه همچین وصیتی پدرم انجام بده در صورتی ک سه خواهرم راضی نباشند چگونه اموال تقسیم میشود؟ یعنی اگر وصیت حتی درست و محضری هم باشد یعنی چی تا ثلث مال نافذ است؟ یعنی ثلث مال پس از فوت پدرم میرسه به دو برادرم ؟ یعنی حدود 330 ملیون از کل ااموال) و دوسوم باقی مانده 660 ملیون بین دو برادر و سه خواهر و مادرم طبق قانون ارث تقسیم میشه؟ یعنی دو برادرم غیر از ثلث مال که به هرکدام 165 ملیون میرسه از دوسوم دیگر هم طبق قانون ارث سهم میبرند؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام انقدر مسئله رو پیچیده نکنید پدر شما اگر در زمان حیات خودشون اموال را بنام شخص مورد نظرشون زدن که دیگه هیچ اونها مالکن و تمام و اگر وصیت کنند ایشون فقط میتونند یک سوم (ثلث) اموالشو وصیت کنه و بیش از اون نیاز به رضایت و تنفیذ ورثه داره

پرسشگر :

من متوجه نمیشم ک در سوالات قبل گفته شده بود که تا ثلث مال در این صورت نافذ است یعنی چی؟

پرسشگر :

یعنی در مثال بالا چگونه ثلث مال تعیین میشود ؟و سهم برادرام چقد میشود؟

یک وکیل

ثلث یعنی یک سوم اموال . یعنی از کل اموال پدر شما که یک میلیارد هست تقریبا حدود 333 میلیون مطابق وصیت پدر شما و الباقی مبلغ 666 میلیون مطابق قانون ارث یعنی دوتا سهم برادر و یک سهم خواهر