مشاوره حقوقی رایگان - با سلام برای دریافت مدارکم از زیاندیده چکارکنم

چندی پیش با خودروی لوکسی تصادف کردم و ایشان درخواست افت ماشین دارند و به همین دلیل افسر کروکی برای شورای حل اختلاف دادند و مدارک بیمه و کارت ماشین من را هم به زیاندیده دادند حال میخواهم برای تعمیر ماشین خودم اقدام کنم بیمه و کارت خودرو را حتما نمایندگی میخواهد چطور میتوانم مدارکم را بگیرم. آیا این مدارک باید تا زمان دادگاه و نتیجه دست زیاندیده باشد؟

پاسخ ها :

علی اصغر فدایی

جناب آقای علی اصغر فدایی :

با سلام
1- تحویل مدارک به زیاندیده امری قانونی نمی باشد و جهت دریافت آن اقدام به ارسال اظهارنامه رسمی و متعاقباً تقاضای استرداد مدارک از طریق مراجع حقوقی بعمل آورید.
2- بر اساس قانون جدید بیمه شخص ثالث، فرد مقصر در زمان تصادف با خودروی نامتعارف موظف است که تا سقف نصف دیه ماه حرام را جبران کند.
به عنوان مثال دیه ماه حرام در سال 1397، 308 میلیون تومان می‌باشد. که اگر خسارت تا نصف این مبلغ یعنی تا 154 میلیون تومان باشد توسط فرد مقصر در تصادف با ماشین‌های گران قیمت پرداخت می‌شود . باقی خسارت را فرد زیان دیده باید خودش جبران کند که می‌تواند برای این هزینه از بیمه بدنه خود استفاده نماید.

بتول نيكخواه

سرکار خانم بتول نيكخواه:

سلام
خیر اگر کپی برابر اصل ارائه بدهید ایشان موظب به تحویل مدارک شنا خواهد بود وگرنه دادخواست تحویل مدارک علیه ایشان تقدیم نمایید.