مشاوره حقوقی رایگان - راهنمای دیه

با سلام
بنده در محل کار دچار حادثه در زانو(پارگی رباط صلیبی) شدم که پس از اتمام کلیه مراحل درمان پزشک قانونی پس از 7 ماه طول درمان درمان خاتمه یافت و نظر خود به شرح زیر است :
مصدوم معاینه شد. درمان خاتمه یافت ارش بابت پارگی رباط صلیبی قدامی زانوی راست به میزان هشت درصد از دیه کامل انسان تعیین میشود.
آیا دیه همان ارش است یا خیر ؟
اگر خیر دیه در موضوع بالا چقدر است و ارش چقدر است؟

پاسخ ها :

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

دیه مقدر، مال معینی است که در شرع مقدس به سبب جنایت غیرعمدی بر نفس، عضو یا منفعت، یا جنایت عمدی در مواردی که به هر جهتی قصاص ندارد، مقرر شده است.در قانون تحت ماده ای میزان ارش معین نشده است، به عبارت بهتر با توسعه علم پزشکی میزان جراحات و صدماتی که در قانون معین نشده است با جلب نظر کارشناس ( پزشک یا پزشکی قانونی ) معین می شود و به همین دلیل قانون مجازات اسلامی در تعریف ارش به صراحت در ماده 449 بیان می کند:
ارش دیه غیرمقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تاثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین می کند. مقررات دیه مقدر در مورد ارش نیز جریان دارد مگر اینکه در این قانون ترتیب دیگری مقرر شود.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

خیر دیه با ارش متفاوت است و و پزشکی قانونی و قاضی تعیین میکنند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

مقدار دیه در قانون مشخص است اما ارش خیر این است تفاوت این دو

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
میزان دیه در قانون مشخص است ولی ارش توسط پزشکی قانونی مشخص می شود.
جراحتی یا آسیبی که دیه مشخص نداشته باشد پزشکی قانونی ارش تعیین می کند

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

دیه همان ارش است با این تفاوت که دیه در قانون مشخص شده ولی ارش مقدر نیست و بر اساس میزان جراحات تعیین می‌شود

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود دیه و ارش اصولا یکی است
ارش مقدار غیر معین است

رضا  جمشيدی

جناب آقای رضا جمشيدی :

باسلام مقدار دیه درقانون مشخص است ولی ارش مشخص نمی باشد

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

بله همان دیه است که بصورت ارش محاسبه میگردد

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

دیه به میزان تعیین شده است که توسط اجرای احکام محاسبه میگزدد.

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

دیه یوم الادا می باشد در حال حاضر دیه کامل 480 میلیون می باشد و 1 درصد معادل 4میلیون و 800 تومان می باشد