مشاوره حقوقی رایگان - تقسیم ارث و دیه

باسلام. بنده خانوم متاهلی هستم که یک خواهر مجرد و کوچکتر از خودم دارم. پدر و مادرم فوت شدند. پدربزرگ و مادربزرگ پدریم هم فوت کردن. عمو کلا ندارم فقط چندتا عمه دارم. سوال بنده اینه که پدر بزرگ و مادر بزرگ پدریم یه خونه دارن که قراره تقسیم بشه. پدربزرگ من 14 سال پیش فوت کردن. پدرم 5سال پیش و مادر بزرگم 1ماهی هست که فوت شدن. خواستم ببینم که این خونه اگر تقسیم بشه به منو خواهرم سهمی میرسه اگر میرسه مساویه عمه ها میرسه یا کمتر یا بیشتر؟ ممنون میشم توضیح بدید.
یه سوال دیگم داشتم ممنون میشم اینم جواب بدید پدرم 5سال پیش در محل کار فوت کردند قراره منو خواهرم برای دیه اقدام کنیم. سوالم اینه که وقتی پدرم فوت کردن مادر بزرگم زنده بودن ولی الان 1ماهه که فوت شدن اگر ما دیه رو بگیریم سهمی که قرار بود مادر بزرگم بگیره میرسه به بچه هاش یا چون فوت کردن دیگه سهمی ندارن فقط بین منو خواهرم تقسیم میشه؟ و اینکه مبلغ دیه چقدره و چند وقت بعد بهمون میدن؟ ببخشید طولانی شد.

پاسخ ها :

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
اگرخانه بنام پدربزرگتان باشد بله شما سهم پدرتان را می برید که اگر ایشان زنده بود سهم ذکور دوبرابر اناث بود به همین ترتیب شما دوسهم پدریتون را به ارث می برید وبین خودتان وخواهرتان باید بالسویه یعنی مساوی تقسیم کنید ویک سهم هم سهم ارث عمه هایتان است سهم شما از ارث پدرتون بیشتر از عمه هایتان است درخصوص ارث مادربزرگتان اگر ایشان هم ترکه ای داشته باشند دراینجا از مادربزرگتان ارث نمی برید چراکه شرط وراثت زنده بودن درحین فوت مورث است که دراینجا پدرتان زودتراز مادرش فوت کرده و درحین الفوت مورث زنده نیست البته باتوجه به اینکه مادربزرگتان درزمان فوت پدرتان زنده بوده است ایشان از پدرتان ارث می برد وحال که خودش هم فوت کرده سهم الارثش به وراثش می رسد یعنی اول باید ارث پدربزرگتان بین وراث حین الفوتش یعنی پدرشما ومادربزرگتان وعمه هایتان تقسیم شود که باتوجه به فوت پدرتان سهم ایشان به شما میرسد وباتوجه به فوت مادربزرگتان چیزی از ارثیه مادربزرگتان به شما نمیرسدوبه عمه هایتان سهم الارث مادربزرگتان میرسد