مشاوره حقوقی رایگان - انتقال به غیر

قطعه زمینی متعلق است به شخصی با نام ش که سند اصلاحات اراضی و سابقه ثبتی دارد در سال 54 به یوم تولد شخصی بنام ع که رابطه نسبی با یکدیگر دارند ش به ع هبه کرده است بصورت مجانا استفاده کند از آنجاییکه ع نوزادی بیش نیست ش مال موهبه را به خواهر خود بنام م میسپارد و تحویل میدهد پدر ع بنام ا در مال موهبه اقدام به ساخت یک دستگاه منزل مسکونی بعلاوه چهار باب مغازه تجاری می کند در سال 54 منزل مسکونی پدر و مادر ع در اثر سانحه حریق آتش سوزی صد در صد از بین میرود از جمله سند هبه نامه تنظیمی مابین ش و ع نیز در آتش مفقود یا در اتش سوخته میشود مجددا پدر ع اقدام به ساخت منزل مسکونی می کند در نهایت پدر ع چهار باب مغازه تجاری را بصورت سرقفلی و مالکیت بغیر واگذار کرده است. در این گذشت مدت مرور زمان ع سی سال عمر دارد و ش در حیات است. ع مجددا تنظیم سند هبه نامه در سال 1386 با ش میکند و در متن هبه نامه نیز توضیح داده شده است سند هبه نامه بدلیل آتش سوزی سال 54 از بین رفته است و با تفهیم به واهب مجددا سند هبه نامه جدید تنظیم شده است. امضا و اثر انگشت واهب بعلاوه دو شاهد در سند هبه نامه قید درج است. واهب در سال 1391فوت شده پدر ع در سال 1393مادر ع در سال 1359 فوت شده است. بعد از فوت مادر ع پدر همسر مجدد اختیار می کند. پرسش آیا سند هبه نامه حق مالکیت برای ع ایجاد می کند یا خیر ؟ آیا دادخواست تنفیذ سند هبه نامه الزام به تنظیم سند رسمی امکان دارد؟ آیا در صورت پاسخ مثبت خوانده وراث ش باید باشد یا وراث و افراد و کسانی که حق سرقفلی دارند ؟ امیدوارم شرح ماوقع کامل باشد. ممنون پدر ع در زمان حیات خود یکباب مغازه را بعنوان مهریه و سایر حق و حقوق متصورانه ای که به زوجه تعلق می گیرد را به همسر دوم خود واگذار کرده است در حالیکه بر اساس سند هبه نامه کل زمین تجاری و مسکونی متعلق است به ع لطفا راهنمایی کنید.

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" م ش ا و ر ه ح ض و ر ی ت و ص ی ه م ی گ ر د د .

یک وکیل

باید هبه نامه مطالعه و بررسی گردد تا بتوان نظر قطعی در خصوص مالکیت ع داد. در صورتیکه برای ع حق مالکیت ایجاد کند باید تنفیذ هبه نامه را از دادگاه به طرفیت وراث ش بخواهد. از آنجا که این گونه دعواها نیاز به تنظیم دادخواست دقیق و لایحه ای قوی دارد استفاده از وکیل در این پرونده توصیه میگردد