مشاوره حقوقی رایگان - زمان نگارش سند عادی و همچنین فاکتور وسایل

سلام. همسرم قبل از عقد از من خواست که تو یک برگه بنویسم که 100 سکه از مهریه ام رو از آقای ....... که همسر اینجانب هست گرفتم و ادعایی ندارم و گفت اگر ننویسی نمیتونیم با هم ازدواج کنیم و خانوادم مخالفن و راضی نمیشن و محضر نمیان و آبروریزی میشه و من خودم رو میکشم و تو قسم خوردی هرکاری من بگم انجام بدی و هیچوقت تنهام نذاری و تحت هر شرایطی با من ازدواج کنی... و منم به خاطر حرفهایی که زد و قولهایی که داد و قسم هایی که خورد و بخاطر اینکه تو یک برگه نوشته بود که هروقت خونه خرید 3 دنگ به اسم من میکنه و بخاطر علاقه ی شدیدی که بش داشتم برگه رو نوشتم و امضا کردم و قسم خورد که برگه رو فقط میخواد به خانوادش نشون بده تا راضی بشن و قسم خورد که فرداش پاره میکنه و قسم خورد که پاره کرده. برگه نه تاریخ داره و نه شاهد. الان که به مشکل خوردیم، رفته دادگاه گفته که من 100 سکه دادم و یکبار گفته همون ماهی که عروسی کردیم سکه دادم و یکبار گفته یک ماه بعد عروسی دادم و یکبار گفته 5ماه بعد عروسی دادم و... من گفتم برگه مال قبل از عقد هست و ارجاع دادن کارشناسی. کارشناسی سه نفره گفته تعیین تاریخ دقیق محدودیت داره اما با توجه به بررسی ها این برگه میتواند برای قبل از تاریخ عقد باشد. دوباره هم فرستادن کارشناسی، کارشناسی گفته که برگه برای حدود 4الی5 سال پیش هست. تاریخ عقد ما 92/11/17 بوده و تاریخ نامه ای که پلیس توش جواب کارشناسی رو فرستاده برای فروردین 97 هست. اگرما 4 سال رو حساب کنیم تازه تاریخ برگه میشه دوماه بعد عقد و اگر 5سال حساب کنیم میشه حدود 8ماه قبل از عقد.
سوال من اینه که آیا وکیل زوج میتونه بگه چون پلیس نوشته تعیین تاریخ دقیق با محدودیت مواجه هست و زوجه نوشته که آقای فلانی همسرم هست، پس برگه برای بعد از عقد هست؟ ثانیا وقتی 2بار نظرکارشناسی این بوده که مال قبل از عقد هست، پس چرا قاضی بدوی حکم به بعد از عقد داده و گفته کارشناس حدودی رای داده؟ ثالثا تاریخ بین 4 الی 5 سال که نوشته شده یعنی 4سال مبنا قرارمیگیره یا 5 سال یا 4سال و نیم؟ ضمنا وقتی شوهرم تناقض گویی داره و یک بار میگه 1ماه بعد عروسی دادم و یکبار میگه 5 ماه و یکبار میگه همون ماه عروسی دادم، یعنی داره دروغ میگه و اصلا سکه ای نداده. درسته؟ حالا من برای تجدید نظر باید چکار کنم؟ ضمنا شهودم هم تو دادگاه گفتن که همسرم چند ماه بعد عروسی گفته بود که اگر بنده مهریه ام رو بخوام، باید 114 سکه بهم بده و از کجا بیاره و نداره. خب همین که گفته باید 114 سکه بدم و ندارم و از کجا بیارم، یعنی نداده. درسته؟ ضمنا من صدای ضبط شده اش رو هم دادم دادگاه که بارها توش میگه که مهریه ات 114 سکه هست و من باید بدم و میشه حدود 150 میلیون و...
سوال بعدی اینه که وسایلی مثل سینماخانگی، تصفیه آب، تلویزیون و... رو من پولش رو دادم چون شوهرم نداشت اما فاکتور رو به اسم خودش نوشت. الان ادعا کرده که خودش پول داده درحالیکه من با پرینت حسابم ثابت کردم که پول از کارت من کشیده شده. حالا وسایل برای کی هست؟

پاسخ ها :

سیدبکتاش حجتی

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :

با درود به بانوی هموطن
اوّل. وقتی شما اظهار داشتی این برگه ماله قبل از عقده، یعنی وجود این برگه رو تأیید کردی که به این کار اصطلاحاً میگن " اقرار ضمنی". پس شما اقرار به صحّت محتویات برگه کردین که الان دیگه فقط یه برگه نیست بلکه سنده.
دوّم. کارشناسی در این خصوص کار بسیار مشکلیه و عبارات "می تواند قبل از عقد باشد" و "چهار الی پنج سال پیش" ، برای اقناع قاضی کافی نیست و بنابراین وی به اصل برمی گردد یعنی اصل صحّت یعنی این سند درسته مگر خلافش ثابت بشه مثل اینکه شما ثابت کنید این توافق صوری(اَلکی) بوده وگرنه وکیل ایشون بی راه نگفته که شما نوشتی همسرم پس همسرش بودی و خلاف این رو شما باید ثابت کنی. ضمن اینکه وقتی دو سند مثل سند ازوداج شما و این برگه موضوع دعوایی قرار می گیرن که تاریخه کدومش مقدم(اول بوده) و کدوم مؤخر(بعدی) بوده، قانون میگه سندی که تاریخ نداره مؤخر(بعدی) محسوب می شود که در مورد شما میشه همین برگه.
سوّم. تناقض گوییه همسر شما فقط در تعداد ماه های پس از ازدواجه که میشه گفت خاطرش نیست. آنچه مهمّه بعد از عقد بودن و پرداخت سکه هاست که ایشون گفته فلان ماه بعد از عقد دادم. البته همسر شما در این خصوص تکلیفی به اثبات نداره و بار اثبات بر عهده شماست. پس شهادت شهود شما هم به کار نمیاد چون ممکنه بعد از گفته هایی که شهود شما شنیدن، 100 سکه را پرداخت کرده باشه. صدای ضبط شده هم مدرک نیست ضمن اینکه مثل داستان شهود، ممکنه بعدش سکه ها رو به شما داده باشه( البته خدایی نکرده حمل بر جسارت بنده نباشه خواهرم. شما قطعاً راست میگی امّا من به عنوان مشاوره شما باید ابتداء روبروی شما، درست جایی که طرف های شما ایستادن قرار بگیرم تا ببینم چه راه حلی میشه پیدا کرد.)
چهارّم. در خصوص وسایل، اگر هنوز موجود هست شما میتونی بگی هدیه دادی و الان میخوای پس بگیری و مستند ادعاتو هم پرینت پرداخت ها قرار بدی. البته اگر دادگاه خانواده نپذیرفت، برای این مورد شما باید دادخواست جداگانه به داگاه عمومی حقوقی با عنوان رجوع از هبه تقدیم کنی . با توجه به وظایف دادگاه خانواده که تعیین تکلیف جهیزیه نیز هست، قاعدتاً تعیین تکلیف می کنه امّا ممکنه که بحث اثبات مالکیّت پیش بیاد و دادگاه مذکور این مورد رو نپذیره.
پنجم. پیشنهاد می کنم برای تجدیدنظر به یک وکیل مراجعه کنید و این موضوع رو هم مدّ نظر قرار بدین که امکان برنده شدنتون نه محال امّا زیاد نیست (مثلاً اینکه همسر شما کی و با چه پولی و از کجا این تعداد سکه رو خریده و به شما داده؟ ) و به وقت و هزینه ای که صرف می کنین، توجّه داشته باشین.
پیروز باشید