مشاوره حقوقی رایگان - مهریه عندالاستطاعه

سلام
در صورتی که مهریه دختر عندالاستطاعه باشد ،
1-در صورتی که پسر استطاعت مالی نداشته باشد دختر حق حبس دارد؟
2-اگر پسر یک خانه داشته باشد که مبلغ آن خانه مثلا دوبرابر مقدار مهریه دختر باشد، دختر میتواند مهریه را بگیرد؟ (یعنی طبق قانون خانه را باید فروخت و مهریه را داد؟)
3- در چه صورتی دختر میتواند مهریه عندالاستطاعه را بگیرد؟
با تشکر

پاسخ ها :

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
مهریه عندالاستطاعه ازاقسام مهریه های مشروط است به استطاعت مالی شوهر والا خیر
حق حبس درصورتی برای زوجه وجوداردکه مهریه اش حال باشدیعنی معلق و مشروط نباشد بنابراین درمهریه عندالاستطاعه زن حق حبس ندارد وباید به منزل شوهربرود واز وی تمکین کند والا ازنفقه محروم میشود مگراینکه درعدم تمکین عذرهای دیگری داشته باشد اخذ مهریه بایداثبات کندکه شوهر اموال ودارایی دارد وقادربه پرداخت است