مشاوره حقوقی رایگان - نفقه

پسر و دختری به عقد نکاح درآمده اند تا کنون هیچ گونه رابطه جنسی نداشته اند، هریک در منزل پدری و جدا از هم هستند. آیا با این شرایط به دختر نفقه تعلق میگیرد؟ دختر مهریه خود را به اجرا گذاشته است. 110عدد سکه، اگر بعد از تقسیط مهریه و قطعی شدن حکم، پسر درخواست طلاق بدهد، چند سکه باید بدهد؟

پاسخ ها :

محمود سن سبلی

جناب آقای محمود سن سبلی:

با سلام
نفقه منوط به تمکین است یعنی زنی که تمکین نمی کند مستحق نفقه نیست.
در صورت طلاق بدون نزدیکی مهریه نصف می شود.

یک وکیل

از زمان وقوع عقد نکاح به زوجه نفقه تعلق میگیرد و میتواند آنرا مطالبه نماید. تعداد سکه ها و تقسیط مهریه بستگی به نظر قاضی رسیدگی کننده به پرونده دارد

یک وکیل

سلام " در فرض سوال تا زمانیکه شوهر مسکن برای زندگی مشترک تهیه ننموده و حکم قطعی الزام به تمکین همسرش را از دادگاه صالح نگرفته و زن ناشزه نشده ، پرداخت نفقه از وقوع عقد نکاح بر عهده شوهرش است حتی اگر زن همچنان باکره باشد . پرداخت مهریه بر اساس حکم اعسار به نحو قسمی نقدی و قسمی قسطی به تشخیص قاضی صادر کننده حکم می باشد . در صورت اجرای حکم طلاق ، مهریه زن باکره به نصف تقلیل می یابد .

عطاءاله  فتحعلي پور

جناب آقای عطاءاله فتحعلي پور :

سلام.مطابق ماده 1106 ق.م در عقد دائم نفقه زن به عهده شوهر است.در خصوص طلاق زوجه در صورت طرح دعوی طلاق به در خواست زوج طبق ماده 1133ق.م ، خواهان (زوج) باید مطابق رای دادگاه حقوق شرعی وقانونی زوجه از جمله نفقه ومهریه و... را پرداخت نماید هر گاه شوهر قبل از نزدیکی زن خودرا طلاق دهد طبق ماده 1092 ق.م زن مستحق نصف مهریه خواهد بود.