مشاوره حقوقی رایگان - حضانت فرزند

دختر 3 ساله دارم با همسرم (زوجه) اختلاف داشته و جدای از هم زندگی میکنیم. جمعه ها حق ملاقات دارم صبح جمعه تحویل گرفتم ولی عصر جمعه زوجه برای گرفتن بچه نیامد و تماس گرفت و گفت بچه رو نمیخواهم.
بنده نمیتونم بچه نگه دارم و بودن در کنار مادر بیشتر به مصلحت فرزند می باشد.
چطور از طریق قانون زوجه را ملزم به نگهداری فرزند تا سن 7 سالگی کنم؟
راه قانونی چیه ؟ راه پیشنهادی وکلای محترم بسته به تجربه شما در این زمینه چیست؟
با سپاس فراوان

پاسخ ها :

سیدبکتاش حجتی

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :

درود بر شما هموطن گرامی
جدای از هم زندگی میکنیم یعنی چی؟ طلاق گرفتین یا قهرین؟ فرض می کنیم با توجّه به اشاره شما به نگهداری فرزند دختر تا 7 سالگی، طلاق گرفتین:
اوّل. مادر در خصوص حضانت فرزند دختر تا 7 سالگی اولویت داره نه الزام و اگر از اولویت خودش انصراف بده با پدره، یعنی شخص شما.
دوّم. حالا اگر مادر حضانت رو پذیرفت، حقّ نداره در مدّتی که حضانت به عهدشه از نگهداری طفل امتناع کنه. حالا امتناع کرد؛ مثل مورد شما، چه باید کرد؟ توصیه من قبل از هر اقدامی اینه که با مادر طفلتون صحبت کنین حتّی شده با واسطه. شاید ایشون مشکلی داره که شما بتونین حل کنید و طفل معصوم رو وجه المصالحه و آلت دست قرار ندین.
سوّم. شما میتونید از طریق دادگاه خانواده همسرتونو الزام به نگهداری طفل طبق وظیفش کنین ضمن اینکه مسئولیّت کیفری هم داره. امّا اگر الزام ممکن یا مؤثر نباشه دو راه داری: یا باید خودت حضانتشو قبول کنی و یا اینکه دادگاه با تعیین فرد صالح و خرج شما حضانت رو تعیین و تأمین می کنه.
چهارّم. راه های موجود رو گفتم حالا شما هستین که باید تصمیم بگیرید. یادتون باشه اون دختر همیشه 7 ساله باقی نمیمونه و بزرگ میشه و از شما سئوال می پرسه که چطور هیچکدومتون حاضر نشدین کمترین حقوقشو که نگهداری ازش بوده در حقش ادا کنین!!!
کمی درنگ کن!
خداحافظ

پرسشگر :

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :
سوالم درباره حضانت را شما جواب دادید و چه دلسوزانه و مدبرانه پاسخ دادید
حضانت بچه را گرفتم(بنده زوج هستم)
و خداوند چه آرامشی به همراه فرزندم به من عطا کرده
همیشه شاد و تندرست در کنار خانوادتون باشید

محمود  سالاركريمي

محمود سالاركريمي :

استان :

سلام دوست گرانقدر.شما میتوانید به دادسرای محل وقوع زندگی مشترک مراجعه و شکایت کنید