مشاوره حقوقی رایگان - تفاوت تابعيت مورث و وارث در انحصار وراثت

با سلام
در حالتی كه متوفی تابعيت ايرانی و وارث (اولاد اولاد) تابعيت عراق داشته باشد جهت انحصار وراثت چه مداركی از طرف وراث بايد ارائه شود؟
با تشكر

پاسخ ها :

مهين  شيخي

سرکار خانم مهين شيخي :

سلام، گواهی فوت، مدارک هویتی وراث ، لیست اموال و دارایی متوفی و نامه اداره مالیات و دارایی.

سیدبکتاش حجتی

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :

با درود خدمت شما
اوّل. قانون کشور ایران حاکم خواهد بود. و اگر اشتباه نکنم فرد مورد نظر، نوه متوفی است.
دوّم. یکی از ورثه باید دادخواست انحصار وراثت بدهد که علی الاصول در مراجع شورای حل اختلاف آخرین محل اقامت متوفی می باشد.
سوّم. اگر ایشان تنها ورثه است بهتره که با انتخاب یک وکیل این کار را انجام بدین.
چهارّم. مدارک: 1.گواهی فوت صادر شده از سوی اداره ثبت احوال 2. اسامی کلیه کسانی که از متوفی ارث میبرن با مدارک شناسایی 3. عقدنامه همسر 4. استشهادیه محضری که دونفر ذیل نام ورثه تأیید کنن که ایشان وراث متوفی هستند( گواهی امضاء) 5. معرفی کلیه اموال متوفی به اداره مالیت و گرفتن گواهی که البته نیازی به پرداخت مالیات نیست ( توجه: جدیدا لازم نیست ولی برخی موارد دادگاه ها مطالبه می کنن پس بهتر است تهیه شود)
پنجم. پس از آن اگر اموال متوفی را کمتر از سه میلیون تومان اعلام کنید شورا دستور انتشار آگهی نمی دهد وگرنه دستور انتشار آگهی به هزینه متقاضی را خواهد داد و پس از یک ماه از انتشار آگهی و عدم وجود معترض، اقدام به صدور رأی می نماید.( پیشنهاد می کنم اگر بالای سه میلیون هست حتما اعلام کنید)
موفق باشید