مشاوره حقوقی رایگان - یک سوم اموال اختصاص یافته به فرزند خوانده

با سلام بنده جوانی 24 ساله هستم. در سال 1376 بدنیا آمدم و در سال 1379 به خانواده فعلی به عنوان فرزند خوانده واگذار شده ام. در طول این سالها از ابتدا از اکثر حقوق اولیه خودم محروم بودم و خانواده مذکور نفقه هم پرداخت نمیکردند. حتی هزینه تحصیلات بنده را پرداخت نکرده اند. و بسیاری از مسائل ریز و درشت که در نتیجه باعث شد تا احترام بین طرفین به شدت از بین برود به نحوی که پدر خواند ام در حال حاضر به جرم توهین از من به دادگاه شکایت کرده است. بنده از بهزیستی جزئیات پرونده ام را جویا شدم ولی تعهد نامه محضری مبنی بر انتقال یک سوم اموال در پرونده وجود نداشت. خانواده ام قصد دارند تا دادخواست سلب حضانت بدهند. و باتوجه به اینکه در این زندگی هیچ وقت خوشی ندیده ام. سوال اصلی ام این است. آیا در صورت اقدام به سلب حضانت و با توجه به عدم وجود مستندات محضری پیرامون انتقال یک سوم اموال، آیا یک سوم اموال خانواده به من تعلق میگیرد؟ چرا که در صورت سلب حضانت مجبور به ترک منزل ایشان هستم و به معنای واقعی کلمه کارتن خواب تلقی خواهم شد چون شغلی ندارم و خدمت هم نرفته ام. لذا ممنون میشوم اگر درباره اینکه آیا یک سوم اموالشان به من تعلق میگرد یا خیر توضیح دهید. در صورت تمایل لطفا در رابطه با مواد قانونی مطرحه نیز صحبت نمائید. صمیمانه متشکرم.

پاسخ ها :

محمدهادی پورسینا

جناب آقای محمدهادی پورسینا :

سلام چه در حکومت قانون حمایت از کودکان بدون سرپرست مصوب 1353 و چه در حکومت قانون فعلی حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بدسرپرست مصوب 1392 امکان صدور حکم سرپرستی بدون تملیک اموال یا تعهد به آن وجود دارد و چنانچه در پروندهٔ شما مستندی در این خصوص وجود نداشته باشد امکان طرح ادعایی وجود ندارد.