مشاوره حقوقی رایگان - رای وحدت رویه

باسلام
1. آرای وحدت رویه از چه زمانی معتبر می باشد؟ آیا حتما باید در روزنامه رسمی چاپ شود؟ و یا باید تعداد روز از آن بگذرد؟ یا صرف شماره شدن و چاپ در سایتهایی مثل اختبار و تسنیم و ... قابل قبول است.
2. آیا دادگاهها می توانند بگویند ما کاری به رای وحدت رویه نداریم و قاضی خلاف آن رای دهد؟ (چون در پایان آن نوشته است لازم الاتباع است)
3. سوال بنده در رابطه با رای وحدت رویه 774 می باشد که به تازگی تایید شده است.
4. آیا لفظ محکوم فقط به حکم قطعی دادگاه برمیگردد یا شامل اجراییات ثبت نیز در مهریه می شود؟
ممنون از پاسخگویی شما

پاسخ ها :

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

از زمان صدور اثار ارای وحدت رویه نسبت به همان پرونده و پرونده های مشابه است اعم از چاپ در روزنامه رسمی بیا غیر ان . حکم قطعی نیز مربوط به ارای مراجع قضایی است شامل اجراییات به تنهایی نمی شود اما اجراییات به تبع اجرای احکام مدنی هستند و همانند احکام قطعی با انها رفتار می شود

سامان هادی بیگی

جناب آقای سامان هادی بیگی :

سلام
1-بله ارای وحدت رویه دیوان عالی کشور درحکم قانون است ومانندسایرقوانین باید درروزنامه رسمی منتشر شودو15روز بعدازتاریخ انتشار درسراسرکشوراجرامیشود
3-خیر ارای دادگاههاباید مستندومستدل به موادقانون باشد
4-محکومیت درخصوص ارای دادگاهها است و اجراییه اجرای ثبت محکومیت محسوب نمیشود