مشاوره حقوقی رایگان - حق توارث در قتل غیر عمد

طبق نظر وکلای شما: خانم فاطمه اعتمادیان و حمیدرضا گنجی قتل ناشی از تصادفات رانندگی همان شبه عمد است که به قتل غیرعمد مصطلح شده و طبق قانون451 دیه به من تعلق نمیگیرد.
طبق نظر جناب وکیل: سعید قاسمی ونجانی و به استناد ماده 880 ؛
فقط قتل عمد مانع از ارث بردن قاتل از مقتول میشود و قتل (غیرعمد) مانع از توارث نیست.

پاسخ ها :

نازنین غنی فرجام

سرکار خانم نازنین غنی فرجام:

باسلام قتل غیرعمد مانع از ارث بردن نیست اما این موضوع فقط ماترک را در برمیگیرد وشامل دیه نمیشود

یک وکیل

سلام" پرسشگر فاضل " در سؤال قبلی در مورد حادثه رانندگی منجر به قتل شبه عمدی (غیر عمدی) مرحومه همسرتان که شما بعنوان راننده ، مسبب حادثه شناخته شدید پرسیده بودید آیا از دیه قتل شبه عمدی (غیرعمدی) مرحومه همسرتان ارث می برید یا خیر (عین سؤال شما در آرشیو سؤالات موجود و قابل رؤیت و دسترس برای همه بازدیدکنندگان از سایت است) که در پاسخ همکار محترم سرکار خانم اعتمادیان و اینجانب مستند به قانون وفق ماده 451 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 راهنمایی و ارشاد لازم را بطور الکترونیکی و رایگان ارائه نمودیم . در فرض سؤال فعلی جهت بالا بردن آگاهی شما عرض می شود ؛ کلاً قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 در موقع تصویب 728 ماده داشته و مشخص نیست شما ماده 880 را از قول وکیل محترم نامبرده شده از کجا در آورده اید !؟ اگر سؤال فعلی تان اینست که از اموال مرحومه همسرتان ارث می برید که در این امر شکی نیست و پاسخ مثبت است اما همانطور که در سؤال قبلی تان مطرح شده بود شما به دلیل قتل شبه عمدی ناشی از تصادف رانندگی مرحومه همسرتان از دیه ایشان ارث نخواهید برد و چنانچه همچنان اعتقاد اشتباه به ارث بردن از دیه مرحومه همسرتان دارید پیشنهاد می شود وکالت پرونده خود را به وکیل محترمی که شما از وی نقل قول نموده اید بسپارید تا آنرا برایتان مطالبه نماید !