مشاوره حقوقی رایگان - انتقال منافع غیر

آیا کسی که ملک خود را با مبایعه نامه فروخته و ملک را تحویل داده.. و شرط ضمن عقد هم بوده است که مالک حق ترهین ملک را ندارد..
ولی قبل از روز محضر وامی پیشتر از اصل ثمن دریافت کرده و عدم حضور هم بعلت در رهن بودن صادر شده ..
یک.. آیا جرمی انجام شده..
دو. آیا میشود سند رهنی را ابطال کرد

پاسخ ها :

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

میتوانید ابطال سند رهنی و تنظیم سندرسمی را از دادگاه بخواهید

کامران اکرمی افشار

جناب آقای کامران اکرمی افشار :

با سلام : بایستی به استحضار برسانم بموجب ماده 362- آثار اصلی بیع
آثار بیعی که صحیحاً واقع شده باشد از قرار ذیل است:
1) به مجرد وقوع بیع مشتری مالک مبیع و بایع مالک ثمن می‌شود.
2) عقد بیع بایع را ضامن درک مبیع و مشتری را ضامن درک ثمن قرار میدهد.
3) ‌عقد بیع بایع را به تسلیم مبیع ملزم مینماید.
4) ‌عقد بیع مشتری را به تادیه ثمن ملزم می‌کند.
پس فارغ از رعایت موارد شکلی (تنظیم سند) از روز بیع چه سند رسمی تنظیم گردد چه نگردد مشتری مالک شناخته میشوند و رعایت بنود 3 و 4 الزامی است

حال اگر بیع از نوع بیع شرط باشد یا قطعی باشد ابطال کاملا قانونی است زیرا عمل خلاف مقتضای ذات عقد است
و نیز جرم نیز بوقوع پیوسته و از جمله جرائم مستمر با اقتضای زمانی استمرار یافته میباشد