مشاوره حقوقی رایگان - تنفیذ سند هبه نامه عادی الزام به تنظیم سند رسمی

با سلام سند هبه نامه عادی که توسط واهب و دو شاهد امضا شده است. اکنون نیز در ید و تصرف متهب قرار دارد و تغییرات اساسی و بنیادی نیز در مال موهوبه شده است. مابین واهب و متهب اختلاف نیست اما واهب فوت نموده است. در فرض مسئله آیا دادخواست تنفیذ سند هبه نامه بطرفیت وراث واهب اقامه میشود یا خیر؟ و در این دادخواست الزام تنظیم سند رسمی مالکیت انجام می شود؟ در ضمن شهود که در سند هبه نامه امضا نمودند در حیات هستند ؟ آیا دادخواست مزبور رسیدگی به آن در دادگاه عمومی انجام می شود یا در شورای حل اختلاف؟ لطفا ضمن استدعا پاسخ در صورت امکان مختصرا تشریح شود. با تشکر

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام. باید به طرفیت وراث وی با موضوع الزام به تنظیم سند رسمی با استناد به هبه نامه و شهادت شهود در دادگاه حقوقی اقامه دعوی گردد.

یک وکیل

در دادگاه حقوقی به طرفیت وراث وی با با استناد به هبه نامه و شهادت شهود
در صورت تمایل بابنده تماس بگیرین

کامران اکرمی افشار

جناب آقای کامران اکرمی افشار :

با سلام خدمت حضرتعالی : در پاسخ به سوال شما بایستی به استحضار برسانم در طرح دعوی و یا دعوای حقوقی ابتداعا بایستی دعوی یا دعوا ،از نظر شکلی مورد برسی قرار گیرد و طبیعتا باید مرجع قانونی برای طرح از منظر صلاحیت برسی گردد و سپس به بحث بر سر ماهیت پرداخت .
اولا :آنچکه از سوال حضرتعالی بر ذهن اینحقیر متبادر گشت اینست که مال موهوبه مال غیر منقول بوده و طرح دعوی و دعوا بایستی در دادگاه محل استقرار مال غیر منقول اقامه گردد (دادگاه عمومی حقوقی).
ثانیا: طرح دعوی با عنوان تنفیذ هبه نامه صحیح نیست زیرا حکم تنفیذ نوعی دعوی اعلامی است و بایستی در صورت طرح با عنوان خواسته درخواست اعلام تنفیذ مطرح گردد.
ثالثا : وقتی اختلافی در هبه نامه مذکور نیست طرح دعوی عاقلانه نمیباشد زیرا در سوال به عدم اختلاف واهب و متهب اشاره گردیده است.
ثالثا : در فرض اینکه واهب فوت نموده باشد طرح دعوی بطرفیت وراث ،لازم و ضروری است
در پایان اگر از طرف حتی احدی از وراث ،عین موهوبه با اتکا به سند عادی مورد اختلاف واقع گردد دادخواست با موضوع اعلام تنفیذ هبه نامه و الزام خواندگان/خوانده/به تنظیم سند رسمی(مقوم به .......) عین موهوبه بایستی طرح گردد.