مشاوره حقوقی رایگان - تعیین مرجع حل اختلاف در قراردادها

سلام،
با توجه به اینکه بعضی از قرارداد ها به عنوان مثال قراردادهای برنامه نویسی تخصصی بوده و شورا های حل اختلاف آرای درستی در مورد این قرارداد ها صادر نمی نمایند.
در مواردی که خواسته کمتر از 20 میلیون تومان است امکان تعیین دادگاه عمومی حقوقی یا مجتمع خاص قضایی ( مثلا مجتمع رسیدگی به دعاوی تجاری ) به عنوان مرجع حل اختلاف در قرارداد ها وجود دارد؟
یا صلاحیت شورای حل اختلاف برای دعاوی با خواسته زیر 20 میلیون تومان اجباری است و دادگاه های حقوقی از رسیدگی امتناع می نمایند؟

پاسخ ها :

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

میتونید در قراردادتون شخصی رو بعنوان داور انتخاب کنید که در صورت بروز مشکل ایشون بین شما داوری کرده و حکم صادر کند.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

شورا وظیفه رسیدگی دارد و دادگاهها نمیتوانند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

باسلام می توانید از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری کنیم

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
در خصوص قراردادها می تواند حل اختلاف را به داور ارجاع داد و در خصوص صلاحیت دادگاه و... نمی توان توافق کرد
صرفا در خصوص صلاحیت محلی دادگاه اگر طرفین اعتراض نکنند دادگاه ممکن است وارد رسیدگی شود.