مشاوره حقوقی رایگان - حق تشرف زمین

با عرض سلام خدمت شما عزیزان
بنده حقیر یک سوالی دارم از شما بزرگواران
ممنون میشم اگر راهنمایی ام کنید
شخصی یک قطعه زمینی به متراژ 1200 متر از یک شخص خریداری میکنه و قولنامه آن را می نویسند.بعد از یک مدت خریدار به فروشنده میگه به خاطر اینکه زمینی که ازت خریداری کردم نسبت به زمین‌های اطراف یک کم در گودی قرار داره و خاکهای اون مکان به دلایلی استفاده شده اگر اشکالی نداره بیشتر از 1200 متر تصرف میکنم .فروشنده هم مخالفتی نمیکنه و خریدار حدود 300 تا 500 متر زمین بیشتر از قولنامه میگیره.بعداز گذشت چند سال که خریدار در آن زمین کشاورزی میکرده شهردار اون منطقه جهت احداث خیابان و بلوار به مالکهای زمین در مسیر خیابان اعلام میکنه که جهت سهولت در کار شهرداری به مالکانی که زمینشان در مسیر جاده قرار داره پولی پرداخت نمیکنیم و از اون طرف هم بعدا پولی بابت مرغوب شدن زمین شما به عنوان حق تشرف نمیگیریم .مالک مذکور هم زمینش را در اختیار شهرداری قرار میده و شهرداری هم کار خودش را انجام میده واین زمین را باتوجه به اینکه گود بوده کامیونهای راهسازی خاکهای اضافی مسیر احداث بلوار را داخل زمین مذکور می‌ریزند. بعداز اینکه کارهای بلوار انجام میشه و زمین قیمت پیدا میکنه وراث فروشنده به مالک زمین می گویند که شما باید به اندازه ای که قولنامه داری زمین تحویل بگیری و خریدار هم به همان مقدار تحویل میگیره .الان بعداز فوت فروشنده و خریدار وراث که جهت گرفتن پروانه به شهرداری مراجعه کردن واحد صدور پروانه بهشون گفته که چون زمینی از شما در مسیر بلوار قرار نگرفته و متراژ زمینتون با قولنامه یکی است باید حق تشرف پرداخت کنید .
سوالم اینه که الان راهی داره که وراث پولی به عنوان حق تشرف پرداخت نکنند.

پاسخ ها :

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

مالکیت مورث در حد مساحتی است که در قولنامه امده است و متراژ اضافی چون در قولنامه ذکر نشده جز مالکیت ایشان نیست مگر اینکه مالکیت خود بر مقدار اضافه را از طریق اثار تصرف و شهود اثبات نماید.

سجاد امیرحسنی

جناب آقای سجاد امیرحسنی :

با سلام
پرداخت عوارض بر عهده مالک ملک است