مشاوره حقوقی رایگان - نحوه تقسیم ترکه زمین کشاورزی به شرح ذیل

باسلام. آیا اینکه گفته میشه اگه وسعت زمین زراعی از مقدار 10 هکتار برای زمینهای آبی و از 15 هکتار برای زمینهای دیمی و دیمکاری کمتر باشد، از طریق قانونی و دادگستری تقسیم اون زمین ها عملا نمی‌تواند انجام بشه و قاضی نمیتونه رأی صادر کنه و باید از راه و روش عرفی و کدخدامنشی و فیمابینی تقسیم ترکه صورت بگیره، ( آخه کار تقسیم ترکه مربوط به زمین های موروثی به ارث مونده از پدر و مادر به هم به خاطر کم بودن وسعت قطعات و هم بخاطر عدم تمکین به شرایط عرفی بعضی از وراث برای تقسیم کدخدا منشانه و بصورت مساوی که سالیان سال است بطور یکجانبه و سوءاستفاده از موقعیت و اخیر دست به یکی کردن با بعضی دیگر از وراث و البته ایجاد سردی و اختلاف انداختن مابین وراث به نیت از آب گل آلود ماهی گرفتن و سود و منفعت بیشتر و بیش از پیش به جیب زدن) پا در هوا باقی مونده و حق و حقوق سهم الارث ما بلاتکلیف و معطل باقی مانده است،
آیا همچین چیزی صحت داره و درست است؟؟
لطفا با ارائه راهکار کامل راهنمایی مان فرمایید، متشکرم.

پاسخ ها :

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

بله با توجه به قانون حفظ اراضی کشاورزی اگر کاربری زمین کشاورزی باشد امکان تفکیک و تقسیم ان به قطعات کوچک تر از مقداری که در مصوبات جهاد امده است نیست ،یا باید تقسیم نامه عادی بین وراث تنظیم گردد و یا اینکه تقاضای فروش و تقسیم پول حاصل از مزایده را از دادگاه بخواهید.

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

بله درست است. با توجه به قانون جلوگیری ازخرد شدن اراضی زراعی و باقات تقسیم اراضی به قطعات کوچکتر از حد تعیین شده ممکن نیست. یک راهش همان است که خود گفتید یعنی تقسیم نامه عرفی بین خود مالکین. راه دیگر فروش و تقسیم ثمن بین وراث است.
با این حال اگر وارثی بدون اجازه دیگران در اراضی تصرف دارید ، بقیه می توانند اجرت المثل اراضی تصرف شده را از او بخواهند.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
می توانید از طریق جهادکشاورزی و اداره ثبت پیگیری کنید