مشاوره حقوقی رایگان - فحاشی

با سلام سوال داشتم جرم فحاشی به رهبر و امامان مجازاتش چ خواهد بود؟

پاسخ ها :

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

توهین و اهانت به مقام رهبری در ماده 514 قانون مجازات اسلامی به عنوان یک جرم تعزیری شناخته شده است و مجازاتی برایش تعریف شده است . طبق این ماده مجازات توهین به مقام رهبری به این ترتیب تعیین شده است : " هرکس به حضرت امام خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی رضوان‌ا… علیه و مقام معظم رهبری به نحوی از انحاء اهانت نماید به حبس‌ از شش ماه تا دو سال محکوم خواهد شد ". جرم توهین به مقام رهبری از جمله جرائم با جنبه عمومی است و در اعمال مجازات آن فرقی نمی کند که مرتکب ایرانی باشد یا خارجی . علاوه بر اینکه با توجه به متن ماده که بیان کرده است " ... به نحوی از انحاء اهانت نماید" می توان نتیجه گرفت که چه توهین مستقیم باشد و غیرمستقیم و حتی اگر برای شوخی و طنز بیان شده باشد ، باز هم مشمول این مجازات خواهد شد .

اكرم  يگانه فر

اكرم يگانه فر :

ب رهبری شش ماه تا دوسال حبس
به مقدسات از یک تا پنج سال حبس